Sari direct la conținut

Utile: Ce să faci ca să slăbeşti sănătos! Mitul mâncatului puţin şi des, distrus; Riscul de infarct poate fi anticipat cu câțiva ani înainte să se producă. Cum este posibil; Stadiile avansate ale cancerului ar putea fi tratate cu ajutorul unei bacterii ce provoacă cangrene

HotNews.ro
Sanatate, Foto: Colaj foto
Sanatate, Foto: Colaj foto

Riscul de infarct poate fi anticipat cu câțiva ani înainte să se producă. Cum este posibil. O nouă metodă de analiză a imaginilor obţinute în urma unei tomografii poate anticipa riscul unui infarct cu mai mulţi ani înainte ca acesta să se producă, informează joi Reuters. Procedura, creată de echipe de la Universitatea Oxford, instituţii din Germania şi Statele Unite, foloseşte algoritmi pentru a examina stratul de grăsime din arterele coronare prin analiza unei tomografii cardiace, scrie doctorulzilei.ro.

Ce să faci ca să slăbeşti sănătos! Mitul mâncatului puţin şi des, distrus. “În urmă cu câțiva ani, cu toții credeam că este nevoie de mai multe mese pe zi pentru că metabolismul să fie alimentat… Că focul trebuie hrănit, iar cuptorul trebuie să ardă continuu. însă acea teorie este relativă, iar noi cercetări demonstrează că metabolismul nu încetinește dacă nu se mănâncă de mai multe ori pe zi”, a declarat Martha McKittrick, dietetician din New York City, cu o experiență de peste 20 de ani în consultanță în domeniul slăbirii, potrivit Click.ro.

Stadiile avansate ale cancerului ar putea fi tratate cu ajutorul unei bacterii ce provoacă cangrene. O bacterie ce provoacă apariţia cangrenelor ar putea ajuta la tratarea stadiilor avansate ale cancerului, după cum au arătat testele clinice. Testele de siguranţă ale unui nou tip de „terapie bacteriană” au arătat că tumorile ce au devenit rezistente la alte tratamente devin necrotice şi se micşorează atunci când sunt injectaţi sporii bacterieni. Conform Independent, medicii din cadrul Universităţii din Texas au utilizat tulpina bacteriei spitaliceşti clostridium difficile, ce a fost modificată pentru a fi mai puţin dăunătoare pentru oameni, potrivit Descopera.ro.

Ce factori influenţează apariţia cancerului mamar. Cancerul de sân apare în urma unui cumul de factori. Unii dintre aceştia pot fi modificaţi, ceilalţi însă, nu. Ce putem face pentru reducerea riscurilor.Printre factorii care nu pot fi modificaţi se numără sexul – femeile fiind de 100 de ori mai afectate decât bărbaţii; vârsta – majoritatea cazurilor apar după vârsta de 55 de ani şi rasa – femeile caucaziene au risc uşor crescut pentru cancer mamar comparativ cu femeile afro-americane, asiatice sau hispanice, însă femeile afro-americane dezvoltă forme agresive şi au o rată de mortalitate mare, scrie Adevărul.

Unul dintre cei mai puternici antioxidanți din lume! Reglează tensiunea, previne diabetul și are de 20 de ori mai multă vitamina C decât portocala. Agrișa, fructul miraculos de-a binelea. Natura ne-a făcut atâtea daruri, încât uneori rămânem perplecși în fața proprietăților uluitoare ale unor roade. Acest fruct se poate consuma la orice oră, fără nicio contraindicație și, de regulă, un singur fruct nu e de-a ajuns. Agrișele sunt fructe de pădure și consumul recomandat este de minim cantitatea pe care o poți ține într-un pumn. Dacă măsurăm 100 g de agrișe proaspete, acestea reprezintă echivalentul a 470-680 mg de vitamina C, potrivit doctorulzilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro