Sari direct la conținut

Utile: Cele mai periculoase alimente pe care le poti manca dimineata; Medicina alternativa chinezeasca ne scapa de boli; Cum sa iti cureti tenul de impuritati cu Tequilla

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Cele mai periculoase alimente pe care le poti manca dimineata. Micul dejun este foarte important, dar trebuie sa fii foarte atenta ce contine prima masa a zilei. Vezi ce nu ar trebui sa nu mananci niciodata dimineata. Cerealele integrale sunt cea mai buna alegere la micul-dejun, insa cele care au o cantitate mare de zahar ar trebui evitate. Sunt foarte bogate in zaharuri si sarace in fibre, astfel ca, in timpul zilei, te vei confrunta cu scaderi subite ale glicemiei. In aceste conditii, simti nevoia sa mananci dulciuri, te ingrasi si te expui riscului de a suferi de boli grave, precum diabet sau chiar cancer. Cafeaua intra pe lista de alimente sanatoase, insa trebuie bauta simpla. In cazul in care iti plac bauturile cu cofeina ceva mai sofisticate, tine cont ca, odata cu ele, consumi si aditivi din lapte, zahar sau sirop, potrivit msn.com. Nutritionistii sustin ca, desi aceste bauturi iti dau o stare de bine la inceput, nu contin fibre si proteine suficiente pentru a te mentine energica pe timpul zilei, scrieUnica.ro.

Medicina alternativa chinezeasca ne scapa de boli. Acupunctura este o metoda de tratament ce consta in utilizarea unor ace de unica folosinta, confectionate din metal, pe anumite zone ale corpului, pentru vindecarea sau ameliorarea unor afectiuni, in conformitate cu diagnosticul pus Medicul Ciprian Popescu a vorbit pentru Evenimentul Zilei despre principalele afectiuni care se pot trata cu ajutorul acupuncturii: „Cele mai bune rezultate sunt in cazul afectiunilor sistemului locomotor, ginecologic, tulburarilor asociate stresului cronic”, a spus acesta. Desi stramosii chinezilor practicau acupunctura cu ajutorul acelor de piatra sau de os, principiile au ramas aceleasi, dupa cum explica medicul: „Acupunctura presupune stimularea prin intepare a unor anumite puncte de la nivelul pielii. Punctele de acupunctura se gasesc situate de-a lungul unor linii imaginare, numite meridiane, ce au influenta asupra functionarii tuturor organelor si sistemelor corpului uman”, anuntaDoctorulZilei.

Cum sa previi si sa tratezi insolatia. Temperaturile extrem de ridicate pot transforma viata oricui intr-un adevarat cosmar. Insolatia este una din consecintele grave care nu de putine ori a dus la deces. Adesea, insolatia e precedata de asa-numita epuizare termica. Medicii au explicat cum se manifesta cele doua, cum se previn si cum se trateaza. O expunere indelungata fara vreun mijloc de protectie la soarele arzator, precum si hidratarea defectuoasa sunt principalele cauze ale insolatiei sau ale epuizarii termice. Bolnavul care manifesta dureri de cap, incoerenta in vorbire, stari de lesin, halucinatii cauzate de arsita poate experimenta convulsii si chiar coma in cazurile foarte grave. Temperatura corpului poate ajunge la 40 de grade Celsius (sau chiar peste). Persoana care sufera de insolatie este atat de deshidratata, incat pielea sa nu mai transpira, este uscata si foarte calda la atingere, informeazaLibertatea.

Care este cauza tuturor bolilor. Numeroase studii au aratat ca inflamatia este principala cauza a bolilor cronice, potrivit healthyandnaturallife.com. Este mecanismul de aparare in fata stresului, al stilului de viata nesanatos si al mediului inconjurator, insa atunci cand este constanta, accelereaza imbatranirea si te predispune la boli cronice. Alimentatia nesanatoasa este principala cauza a inflamatiei, potrivit specialistilor. Alimentele procesate, de exemplu, nu contin antioxidanti si nutrienti care sa lupte impotriva acestui proces. Carbohidratii rafinati, zaharul, faina alba se numara printre cele mai periculoase substante care atrag inflamatia. Stresul produce substante inflamatorii care provoaca eruptii pe piele sau miscari necontrolate ale intestinelor, scrieUnica.ro.

Cum sa iti cureti tenul de impuritati cu Tequilla. Tequilla este o bautura pe baza de alcool cu proprietati astringente, care in combinatie cu uleiuri precum, cel de cocos si cel de migdale, poate sa iti curete tenul de impuritati. Iata cum iti poti prepara masca de fata cu tequilla: un sfert de ceasca de zahar; un sfert de ceasca de sare de mare; 28 ml de ulei de migdale; 14 ml ulei de cocos; jumatate de ceasca de tequilla; 5 picaturi de ulei de trandafiri. Amesteca ingredientele intr-un bol si foloseste compozitia pentru a-ti face un gomaj profesional, anuntaDoctorulZilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro