Sari direct la conținut

Utile: Combinații de alimente care îngrașă. Nu le face niciodata!; Gripa: 5 mituri cunoscute; „Trebuie să avem în vedere acest lucru: cancerul copilului este vindecabil“

HotNews.ro

Combinații de alimente care îngrașă. Nu le face niciodata! Deşi mănânci puţin, kilogramele continuă să se acumuleze şi, în plus, ai probleme digestive în mod frecvent? Dacă eşti în căutarea motivelor, află că de vină poate fi modul în care combini alimentele. Friptura cu carbohidraţii Nu de puţine ori ai auzit că nu trebuie să mănânci friptură cu cartofi prăjiţi. De fapt,nu trebuie să combinila nicio masă proteinele (carne,peşte,ouă sau brânză) cu carbohidraţi (pâine,paste,cereale,cartofi sau dulciuri). Această asociere încetineşte absorbţia substanţelor nutritive,deoarece carnea se digeră mai repede decât cartofii. Rezultatul este dezastruos pentru silueta ta:sistemul imunitar este la pământ,iar kilogramele se depun văzând cu ochii, potrivit Click.

Cerebelul, deşi a fost anterior subestimat, este ”centrul de control al calităţii din creier”. În cazul structurii cerebrale umane, cerebelul este legat de zone implicate în gândirea profundă, afirmă cercetătorii Universităţii Washington din St. Louis. „Credem că cerebelul acţionează ca ultima unitate de control al calităţii din creier”, a declarat Scott Marek, cercetător din cadrul Universităţii Washington. Conform NPR, descoperirea se adaugă sumei de dovezi ce arată că cerebelul „nu este implicat doar în funcţii senzo-motorii, ci este implicat în tot ceea ce facem”, a declarat dr. Jeremy Schmahmann, neurolog din cadrul Universităţii Harvard, potrivit Descoperă.

Legatura dintre ceea ce vedem si modul in care ne amintim se slabeste pe masura ce imbatranim. Uitarea si pierderea memoriei sunt comune printre vartnici, dar nu se stie inca ce provoaca aceste schimbari. Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare Rotman au facut anumite descoperiri in acest domeniu, iar acestea ar putea contribui la identificarea semnelor de dementa mai devreme. Miscarile ochilor sunt importante pentru colectarea informatiilor, iar centrul de memorie al creierului, adica hipocampul, este important pentru a conecta aceste date ca sa formeze o amintire despre ceea ce vedem in fata ochilor. Totusi, am descoperit ca varstnicii nu isi construiesc amintirea in acelasi mod ca si tinerii., potrivit Medlife.ro.

„Trebuie să avem în vedere acest lucru: cancerul copilului este vindecabil“. Cancerele copilului pot apărea la orice vârstă, dar există un vârf de incidenţă pentru leucemia acută limfoblastică situat între 3 şi 5 ani. „Există anumite cancere care apar mai frecvent în primii ani de viaţă – neuroblastomul, retinoblastomul. Sunt anumite cancere care apar mai frecvent la adolescenţă şi adultul tânăr: sarcoamele osoase, tumorile cu celule germinale“, potrivit conf. dr. Monica Dragomir. Cancerul la copii, chiar dacă reprezintă o mică parte din totalitatea bolilor neoplazice – circa 1%, este devastator prin riscurile sale evolutive şi prin impactul terapiei agresive pe care-l presupune, potrivit Adevărul.

Gripa: 5 mituri cunoscute. MIT: Gripa poate fi luată prin vaccinul antigripal Nu, nu poţi. Într-adevăr acest zvon vechi nu va înceta niciodată să vehiculeze prin popor, indiferent cât de frecvent încearcă experţii să îl demonteze. „Vaccinul antigripal este creat din particule virale moarte, iar din moment ce virusul nu trăieşte, acesta nu te poate infecta”, explică Holly Phillips, medic specializat în medicină internă la un spital din New York City. MIT: Gripa nu afectează persoanele tinere şi sănătoase Este adevărat că gripa este mai periculoasă pentru copii, persoane în vârstă şi cele care suferă de anumite boli, însă nu înseamnă că cei tineri şi sănătoşi nu pot avea simpome severe, potrivit CSID.ro.

Limfadenopatia: ce boli poate ascunde inflamarea ganglionilor limfatici. Dintre sutele de ganglioni limfatici, putem simţi doar câţiva dintre ei. Grupurile de noduri din apropierea pielii pot fi simţiţi în gât, la subraţ, pe spate, în cap, pe burtă şi inghinal. Atunci când se umflă, este posibil să observi următoarele simptome: umflături de dimensiunea unui bob de fasole sub piele; sensibilitate sau durere la atingere; roşeaţă şi căldură a pielii în zona nodurilor umflate; Dacă ganglionii limfatici sunt umflaţi din cauza unei infecţii, pot apărea simptome precum: secreţii nazale abundente; durere de gât, potrivit CSID.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro