Sari direct la conținut

Utile: Cum știi cât stai pe Facebook sau Instagram și îți impui limite; Un român din aproape 2.000 este afectat de scleroza multiplă; Cozonac pufos, după rețeta bunicii

HotNews.ro
utile, Foto: Hotnews
utile, Foto: Hotnews

Cum știi cât stai pe Facebook sau Instagram și îți impui limite. Dacă simți că ai abuzat în ultima perioadă de timpul petrecut pe rețele sociale, este bine să ai în vedere că majoritatea progămelor vicioase te ajută să știi cât timp petreci pe Facebook sau Instagram. Tot mai multe studii au confirmat că există o problemă majoră cu dependența de rețele sociale, mai ales în rândul adolescenților. Nici părinții sau vârstnicii nu stau foarte bine când vine vorba de timpul petrecut pe Facebook. Dacă te trezești la ora 23:00 cu un like de la mama, s-ar putea ca ea să aibă o problemă cu Instagram sau Facebook la fel de mare sau chiar mai mare decât a ta, scrie Playtech.

Un român din aproape 2.000 este afectat de scleroza multiplă. Decembrie este luna în care sărbătorim și Ziua Internațională a Drepturilor Omului, prilej prin care Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM) atrage atenția asupra celor peste 10.000 de români afectați de acest diagnostic, din cei 700.000 de oameni înregistrați la nivel european. AISM a apărut din dorința de a sprijini miile de români care se luptă, zi de zi, cu „boala celor 1.000 de fețe”. Prin proiectele desfășurate, în ultimii cinci ani, AISM a încercat să contribuie la conștientizarea populației în legătură cu această afecțiune și să ajute la integrarea persoanelor astfel diagnosticate în societatea românească, scrie Click.

Cozonac pufos, după rețeta bunicii. Nu este ușor să ai cozonaci pufoși și gustoși, ca ai bunicii, în zi de Sărbătoare. În România avem tradiția aceasta a cozonacului de sărbători. Este minunat să savurezi o felie alături de un pahar cu vin roșu, după ce te întorci de la sfânta slujbă de la Biserică. Cozonacul nu este un preparat pe care îl poate face oricine, este migălos și cere pasiune și dragoste pentru a încânta pofticioșii, scrie Doctorul Zilei.

Rabla pentru electrocasnice: eMAG te învață cum iei banii de la stat: Rabla pentru electrocasnice e un program prin care românii să scape de echipamente vechi, dar și să primească niște bani. MAG e în program și-ți explică, pas cu pas, cum iei bani și ce poți cumpăra de ei. La rabla pentru electrocasnice, toate electrocasnicele vechi pot fi date la schimb pentru un voucher de reducere. Sunt disponibile 60.000 de tichete, iar regula este simplă: primul venit, primul servit. Sigur, problema cu „venirea” e mai mare, înainte să te duci să spargi banii pe site-ul eMAG, scrie Playtech.

Revoluţie a serviciilor medicale: un copil a fost imunizat de primul vaccin livrat cu drona. Sistemul de sănătate poate dispune acum de o autonomie mult mai mare, ajungând şi în zone de altfel greu accesibile; iar când vine vorba despre accesibilitate, drona este cel mai potrivit vehicul. Insulele izolate ale arhipeleagului Vanuatu din Oceanul Pacific sunt puţin populate. Micile comunităţi sunt distribuite pe mai multe insule, separate între ele de ocean şi de terenul vuclanic accidentat. De aceea, furnizarea vaccinurilor este dificilă pentru naţiunea din sudul Pacificului. De fapt, unul din 5 copii din Vanuatu nu sunt vaccinaţi, conform UNICEF. Dar noua tehnologie a dronelor, poate ajuta sistemul de sănătate în distribuirea serviciilor, scrie Descoperă.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro