Sari direct la conținut

Utile: Cum îți tratezi hipertensiunea arterială fără tratament medicamentos; Alimentele care trebuie consumate la început de toamnă; Apendicele, scutul imunității noastre. La ce pericole se expun persoanele care nu îl mai au

HotNews.ro
Sanatate, Foto: Colaj foto
Sanatate, Foto: Colaj foto

Apendicele, scutul imunității noastre. La ce pericole se expun persoanele care nu îl mai au. Mulți ani, medicii l-au considerat un organ rudimentar, fără nicio funcție în organism. Însă ultimele studii arată că apendicele accelerează sistemul imunitar al adulților, concentrând în interiorul său o sumedenie de celule imune. Mai mult, este un organ limfoid, în care se formează limfocitele, leucocitele cu rol vital în imunitatea organismului. Apendicele uman ajută maturarea limfocitelor numite și celulele B. Celulele B sunt limfocite implicate în imunitatea umorală, potrivit doctorulzilei.ro.

Ce conţin în realitate crenvurştii! Habar n-aveai ce mănânci de fapt. Cât de sănătoși sunt crenvurștii din magazine: conțin carne procesată, nitrați de sodiu și o bacterie care provoacă listerioza Tocătura din resturi de tot felul din care sunt făcuți are proteine de slabă calitate. Acest aspect ne arată cât de sănătoși sunt crenvurștii. Acest preparat are un procent foarte mare de grăsime (40%), conține șorici, iar aceste grăsimi saturate ne îngrașă. În plus, ne și cresc nivelul colesterolului. Așa cum am mai spus, crenvurștii mai conțin și nitrit, și nitratul de sodiu, E250 și E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic și dau mezelurilor o culoare rozalie, potrivit Click Sănătate.

Cum îți tratezi hipertensiunea arterială fără tratament medicamentos. „Schimbările stilului de viață, inclusiv alimentația sănătoasă și exercițiile fizice regulate, pot să scadă semnificativ numărul pacienților care au nevoie de medicamente care scad tensiunea”, declară Alan Hinderliter, autorul studiului și profesor asociat de medicină al Universității din Carolina de Nord din Chapel Hill. Acesta menționează că rezultatele se aplică celor care au presiuni cuprinse între 130 și 160 mmHg, și 80 – 99 mmHg, potrivit Playtech.ro.

Ce este Sindromul Burnout, de care suferă multe vedete din România. În limba română se traduce prin Sindromul epuizării profesionale. Este vorba de un sentiment de epuizare fizică și psihică ce își are originile într-o activitate profesională foarte solicitantă sau într-una toxică, prin calitatea interacțiunilor sociale de la birou. Acest sindrom seamănă foarte mult cu nevroza depresivă și cu distimia, fiind nevoie de o diferențiere fină a diagnosticării. Pe scurt, este o depresie ale cărei cauze se află la locul de muncă sau în stilul de muncă, potrivit Libertatea.ro.

Alimentele care trebuie consumate la început de toamnă. Dacă merele, perele, prunele, gutuile sunt vedetele sezonului de toamnă şi au un conţinut bogat în vitamine şi fibre, asigură o digestie optimă si un tranzit normal, sfecla roşie poate fi leguma minune pentru organismul nostru. Merele Merele au în compoziţie minerale precum magneziu, calciu, cupru, dar şi o serie de vitamine, cu precădere vitamina C. Un rol important îl au pectinele care participă la buna funcţionare a aparatului digestiv, reglând peristaltismul intestinal şi absorbind deşeurile şi toxinele, putând preveni astfel cancerul de colon, potrivit Descopera.ro.

Cum scăpăm de ceracăne – După trei zile vei vedea schimbări majore. Un somn bun va ajuta în primul rând în problema cu cearcănele. Poți face orice masaj sau poți folosi orice cremă dacă nu reușești tu cu tine să te relaxezi sau să dormi. Dar putem preveni mult dacă seara aplicăm crema în jurul ochilor cu mișcări circulare și ușoare apăsări în această zonă. După acest proces veți observa că se retrag și se luminează zona. Ajută la deblocarea limfatică. Limfa stagnează și se formează mici cristale care se simt la mână dacă apăsăm. Dar odihna este foarte importantă, potrivit Click Sănătate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro