Sari direct la conținut

Utile: Cum tineti in frau colesterolul fara sa apelati la medicamente; Alimente comune periculoase pentru organism; Iata antibioticele naturale din camara ta!

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Cum tineti in frau colesterolul fara sa apelati la medicamente. Daca nu vreti sa luati medicamente, colesterolul poate fi tinut in frau si cu ajutorul unor alimente si plante. Iata cateva remedii naturiste pentru scaderea acestuia. O planta care scade colesterolul in exces si se adreseaza si celor care au probleme cu functia biliara esta anghinarea. Insa, trebuie folosita cu moderatie, o jumatate de lingurita la cana pentru o perioada de doua saptamani. Rostopasca este buna, de asemenea, si pentru colesterol si ca protectie hepatica, dar nici aceasta planta nu trebui folosita un timp indelungat, ci pentru o perioada de 3-4 saptamani, trei sferturi de lingurita la cana, scrie DoctorulZilei.ro.

Alimente comune periculoase pentru organism. Se numara printre alimentele pe care le consumi zi de zi, fara sa stii cat de periculoase sunt ele pentru sanatate. Iata care sunt acestea, pentru a le ocoli pe viitor. Cartofii verzi. Sunt printre sursele cele mai recomandate de carbohidrati buni, atat timp cat sunt fierti si nu prajiti. Insa, cartofii pe jumatate verzi contin solanina, o substanta care apare daca acestia au fost expusi pentru o perioada lunga la soare. Solanina este toxica pentru organism si cauzeaza durere de cap, greata, oboseala si probleme digestive. Frunzele de rubarba. Tijele de rubarba se vand fara frunze cu un motiv si acela este ca ele contin un nivel ridicat de acid oxalic. Aceasta substanta este extrem de periculoasa pentru rinichi, asadar foloseste doar radacina de rubarba in preparatele tale, anunta Adevarul.

Iata antibioticele naturale din camara ta! V-ati gandit ca unele dintre cele mai eficiente remedii impotriva racelilor, virozelor sau infectiilor pot fi gasite cu usurinta in propria camara? Majoritatea alimentelor pe care le includem in dieta zilnica indeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevarate tratamente care pot oferi remedii pentru afectiuni importante. Usturoiul – Antioxidantii pe care ii contine te protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si radicalilor liberi din sange, asigurand protectia sistemului imunitar. Proprietatile acestuia se datoreaza in special alicinei, o substanta antimicrobiana care distruge virusurile si infectiile puternice. E recomandat in infectii precum bronsita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar si in cazul parazitilor intestinali, astmului, hipertensiunii si infectiilor pielii, informeaza Click.

Tine reumatismul sub control pe timpul iernii. Printre cele mai frecvente boli declansate si agravate de expunerea la frig sau la umiditate sunt cele reumatice, care includ peste 100 de afectiuni. Bolile reumatice afecteaza aproximativ 80% din populatie, iar incidenta acestora creste odata cu varsta, fiind raspandite in randul celor trecuti de 70 de ani. Un sfat pentru a preveni declansarea durerilor reumatice din aceasta perioada este asigurarea confortului termic. Materialele recomandate pentru hainele sezonului rece sunt bumbacul si lana, care izoleaza caldura si protejeaza impotriva vantului sau a precipitatiilor. Sunt recomandati pantofii cu o buna aderenta, deoarece bolile reumatice se pot agrava in cazul in care apar noi leziuni la nivelul sistemului osos. De asemenea, sunt recomandate baile fierbinti, datorita actiunii lor benefice in mentinerea articulatiilor incalzite, scrie Libertatea.

Patru beneficii uimitoare ale ceaiului de menta. Pe numele ei stiintific Mentha piperita, menta este cunoscuta in popor sub mai multe denumiri: izma buna, gheasma, izma de apa, diana, iarba-neagra sau iarba-creata. Planta a fost folosita in scopuri terapeutice inca din timpuri stravechi. Beneficiile mentei: Dizolva pietrele la bila. Exista dovezi in medicina naturista ca ceaiul de menta ajuta in caz de calculi biliari, inlaturand necesitatea unei interventii chirurgicale daca dimensiunile acestora sunt reduse. Combate problemele digestive. Menta, avand un usor efect anestezic asupra mucoasei gastrice, reduce senzatia de greata, iar prin ajutarea digestiei, implicit, se reduce si senzatia de flatulenta, anunta DoctorulZilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro