Sari direct la conținut

Utile: De ce nu e sanatoasa cafeaua la ibric si care e cea mai buna metoda de preparare; Cine minte se imbolnaveste mai des. Cum ne afecteaza minciunile sanatatea; "Medicament" natural. Ce se intampla daca mananci conopida?

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

De ce nu e sanatoasa cafeaua la ibric si care e cea mai buna metoda de preparare. Desi foarte populara, cafeaua preparata la ibric poate creste colesterolul, din cauza zatului. Cea mai buna modalitate de preparare e la filtru sau espressor. „Espressoul are o aroma foarte puternica, dar, contrar conceptiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeina decat cea preparata la filtru, pentru ca este preparata la abur”, adauga nutritionistul Eduard Adamescu, de la Cabinetul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Cafeaua este un adjuvant perfect in regimurile de slabire. Neagra sau cu putin lapte degresat nu are aproape nicio calorie, insa capuccino, ciocolata calda sau latte-machiato „stricate” cu mult lapte, frisca si zahar urca si la 500 de calorii, adica un sfert din necesarul zilnic al adultilor. Cu alte cuvinte, o astfel de bautura poate „inlocui” cu succes micul dejun sau cina. Mai grav e ca nu aduc nutrienti, ci doar zahar, frisca si grasimi, care, consumate cu regularitate, favorizeaza acumularea kilogramelor si cresc nivelul de colesterolul din sange. Chiar daca e practica, nu alegeti cafea „la plic”, incarcata cu E-uri si zahar, scrieDoctorulZilei.ro.

Cine minte se imbolnaveste mai des. Cum ne afecteaza minciunile sanatatea. Ca spunem miciuni gogonate sau nevinovate, la drept vorbind, mintim cu totii destul de des. Grav este ca obiceiul de a minti poate dauna serios sanatatii, potrivit expertilor, scrie Fox News. Exista o paleta foarte larga de minciuni. Unele sunt considerate constructive, „albe”, pro-sociale, altele sunt distructive, antisociale si egoiste. Mai exista si minciuni rationale si ratinal-emotive. Departe de a fi mitomani, minciuni spunem cu totii si chiar destul de des. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Massachusetts dins Statele Unite a aratat ca 60% dintre participanti au recunoscut ca nu reusesc sa sustina o conversatie de aproximativ 10 minute fara sa minta macar o data. O alta cercetare, britanica de aceasta data, a scos la iveala faptul ca barbatii umbla cu fofarlica mai des decat femeile, mintind de doua ori mai mult decat acestea, anuntaAdevarul.

Tinctura de arnica te scapa de raceala. Vremea rece si schimbatoare de afara aduce cu sine si boli. Daca vezi ca a inceput sa iti dea tarcoale o raceala sau un guturai, ia masuri ca sa te pui cat mai repede pe picioare. Avantajul acestor tratamente naturale este ca nu au efecte secundare si nu contin chimicalele utilizate la fabricarea medicamentelor. Fiindca si in cazul unor remedii naturale exista contraindicatii, este bine sa te informezi inainte de a le administra. Arnica e o planta medicinala care ajuta la prevenirea racelilor si afectiunilor gatului. Arnica intareste sistemul imunitar, fiind mai buna decat echinaceea. De la aceasta planta se poate folosi tinctura de arnica. Cum se administreaza? Se dizolva una sau doua lingurite de tinctura in jumatate de pahar cu apa si se face gargara in cursul zilei, de trei ori. Se iau 30-40 picaturi de tinctura de 3 ori/zi, dizolvate in jumatate de pahar cu apa. Se face o cura de 3 saptamani cu 10 zile pauza. Infuzia se prepara dintr-o lingura de planta la o cana apa clocotita. Arnica trebuie folosita cu atentie fiindca are un grad ridicat de toxicitate, informeazaLibertatea.

„Medicament” natural. Ce se intampla daca mananci conopida? Conopida proaspata este o sursa excelenta de vitamina C, 100 g oferind 80% din valoarea zilnica recomandata. Datorita continutului ridicat in vitamina C, protejeaza corpul impotriva artritei reumatoide si a altor boli inflamatorii, mai ales cele de toamna. Este dovedit ca vitamina C este un antioxidant ce ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi, creste imunitatea si poate preveni infectiile si cancerul. Conopida poate fi considerata o leguma anticancerigena. Fitonutrientii (antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi) din conopida contribuie la optimizarea functiilor ficatului, care neutralizeaza substantele toxice. Diverse alte cercetari efectuate in Olanda, SUA si alte tari au aratat beneficiile acestei legume, in lupta impotriva cancerului (de colon, de prostata, de san, etc). Pentru a micsora riscul de aparitie al cancerului avem nevoie de trei pana la cinci portii de legume crucifere pe saptamana. O portie este considerata a fi o ceasca (124 de grame), scrieDoctorulZilei.ro.

Cele mai bune alimente care ajuta la tratarea cancerului. Cancerul este unul dintre cele mai grave maladii, care afecteaza atat femeile, cat si barbatii. Din acest motiv a devenit din ce in ce mai important sa stim ca alimentele nu doar hranesc organismul, ci au si proprietati anticancer. Specialistii au identificat alimentele care au capacitatea de a distruge celulele canceroase. Iata care sunt acestea! Iarba de mare, precum si alte varietati de legume de mare, au efecte remarcabile asupra cancerului. Acestea sunt unele dintre cele mai bogate alimente in iod, o substanta care lipseste din dieta multor pacienti bolnavi de cancer mamar si ovarian. Legumele de mare mai contin si calciu, potasiu, precum si toate mineralele, care ajuta la distrugerea celulelor canceroase, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro