Utile: Dermatologii dezvăluie la ce obiceiuri trebuie să renunţăm pentru a încetini îmbătrânirea pielii; Afecţiunile digestive, mai frecvente vara. Iată cum le previi!; Simptome timpurii ale diabetului. Cum recunoști boala înainte să-ți creeze probleme
Dermatologii dezvăluie la ce obiceiuri trebuie să renunţăm pentru a încetini îmbătrânirea pielii.Utilizarea telefonului, renunţarea la consumul de grăsimi sau pierderea bruscă în greutate sunt doar câţiva din factorii care duc la favorizarea apariţia ridurilor. Dermatologii explică ce putem face pentru a încetini îmbătrânirea pielii. Atrofierea musculaturii duce la simptome clasice de îmbătrânire, cum ar fi lăsarea pielii şi apariţia ridurilor. Cea mai cunoscută metodă de reducere a ridurilor este intervenţia chirurgicală, însă rezolvarea poate veni şi ţinându-ne departe de obiceiurile care favorizează acest proces, scrieAdevărul.
Motivul pentru care tot mai mulți oameni suferă de diabet.“Poluarea a contribuit la apariţia a 3,2 milioane de noi cazuri de diabet în lume în anul 2016, ceea ce reprezintă aproximativ 14% din aceste cazuri”, spun cercetătorii de la Facultatea de Medicină Saint-Louis din Washington.Organismul unui bolnav de diabet nu poate folosi glucoza pentru a produce energie, apelând la grăsimi pentru asta: “Credem că poluarea atmosferică diminuează producţia de insulină şi provoacă inflamaţii, împiedicând organismul să transforme glucoza din sânge în energie”, notează cercetătorii, potrivitUnica.
Afecţiunile digestive, mai frecvente vara. Iată cum le previi!.Toxiinfecţii alimentare, enterocolite şi indigestii – acestea sunt cele mai frecvente afecţiuni digestive care apar vara. Primele două sunt cauzate în mod direct de consumul preparatelor alterate, depozitate în condiţii improprii, contaminate cu agenţi patogeni. Simptomele lor nu sunt deloc plăcute. Enterocolita acută este o inflamaţie a mucoaselor intestinului subţire şi a colonului, fiind cauzată de un agent infecţios precum Salmonella, Escheria coli, enterovirusurile, adenovirusurile sau Giardia lamblia. Principalele simptome sunt diareea, voma, pierderea poftei de mâncare, crampele şi durerile abdominale, potrivitClick.
Boli cu care te poți alege dacă mergi la piscină.Boli infecţioase ale pielii, urechilor, ochilor, infecţii respiratorii şi boli diareice sunt câteva dintre afecțiunile cu care vă puteți alege după o zi de scăldat la piscină. Cu cât aglomerația e mai mare, cu atât neplăcerile pot fi mai acute Alegeți o piscină care are reputația de a fi bine întreținută, însă âineți cont de următorul fapt: clorul nu poate omorâ toți germenii. “Piscinele din ziua de azi sunt puse la punct cu filtre speciale și tot felul de substanțe, dar ce te faci cu oamenii care nu au o bună igienă a zonelor intime? Particulele de fecale sunt principala sursă a bolilor”, atrage atenția medicul internist Aurelia Constantin, potrivitDoctorul zilei.
Simptome timpurii ale diabetului. Cum recunoști boala înainte să-ți creeze probleme. Oboseală cronică și senzația de foame nepotolită. Când organismul dezvoltă rezistență la insulină, cum se întâmplă în diabet, procesul e întrerupt, celulele nu mai primesc hrană, iar tu, ca urmare, nu ai energie. Urinări dese. O persoană fără probleme de sănătate urinează de 4-7 ori în 24 de ore. Diabeticii au un nivel crescut al gluzocei în sânge, nivel pe care rinichii încearcă să-l reducă, iar pentru asta, “cer” mai multe lichide. Cum e și firesc, un aport crescut de lichide te face să mergi mai des la toaletă, potrivitLibertatea.