Sari direct la conținut

Utile: Importanţa legănării în timpul somnului; Sfaturi prețioase de la nutriționistul familiei regale; Alimentul care îți distruge ficatul mai mult decât alcoolul

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Importanţa legănării în timpul somnului. Două noi studii, unul efectuat pe şoareci şi altul pe adulţi tineri, adaugă dovezi conform cărora legănatul în timpul somnului aduce numeroase beneficii de sănătate. De fapt, studiile arată şi o îmbunătăţire a memoriei, scrie Descoperă.ro.

Sfaturi prețioase de la nutriționistul familiei regale. Regina Elisabeta a II-a este foarte atentă în ceea ce privește dieta și stilul său de viață. Nutriționistul său, Mosaraf Ali, a publicat o carte despre regulile alimentare pe care le respectă membrii familiei regale și a dezvăluit o parte din sfaturile pe care i le-a oferit reginei, scrie Unica.

Alimentul care îți distruge ficatul mai mult decât alcoolul. Există un aliment care este mai nociv decât alcoolul pentru ficat. Din păcate, cu toții îl folosim și nu ne dăm seama cât rău ne face. Conform studiilor, alcoolul este cel care atacă în mod agresiv ficatul. Însă cercetări recente au scos la iveală faptul că zahărul poate afecta ficatul chiar mai mult decât alcoolul. Oamenii de știință au concluzionat că alcoolul poate fi pe locul doi, scrie Doctorul Zilei.

​Ortorexia, obsesia pentru alimentaţia sănătoasă. Preocuparea excesivă pentru un stil de viaţă sănătos afectează din ce în ce mai mulţi oameni. Se transmite tot mai des ideea că suntem ceea ce mâncăm, aşa că de aici până la a face o obsesie pentru tot ce este natural, nu este decât un singur pas. Astfel apare ortorexia, adică preocuparea excesivă pentru hrana sănătoasă, scrie Digi24.

Ce se pierde şi ce nu în urma conservării alimentelor. Conservarea este o metodă de păstrare atât pentru legume, fructe, carne, peşte, sosuri, cât şi pentru mâncare gata preparată. Ce se pierde şi ce nu în urma conservării alimentelor. O conservă corect preparată are un termen de garanţie îndelungat – între doi şi patru ani, scrie Adevărul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro