Sari direct la conținut

Utile: Infarctul cerebral: cauze, simptome și tratament; Complicaţiile diabetului zaharat – simptome, analize şi prevenire; Fibromialgia: exerciţii pentru ameliorarea durerilor

HotNews.ro
Sanatate, Foto: Colaj foto
Sanatate, Foto: Colaj foto

Fibromialgia: exerciţii pentru ameliorarea durerilor. Firbomialgia este o boală cronică, nu se ştie care sunt cauzele apariţiei sale şi se tratează cu medicamente precum antidepresive, anticonvulsivante şi antiinflamatorii nesteroidiene. De asemenea, exerciţiile fizice sunt vitale ca tratamentul să aibă succes. Deşi această boală vine la pachet cu dureri severe, exerciţiile sunt componenta principală care ajută la eliminarea endorfinei, scade nivelul stresului, întăreşte musculatura şi te ajută să dormi mai bine, potrivit CSID.ro.

Dana Deac: „Am avut ocazia să mă operez la un spital din Istanbul pentru că secţia de chirurgie la care m-am adresat în ţară era închisă pe timpul verii“. Diagnosticată cu cancer mamar în 2007, jurnalista Dana Deac a dus din acel moment o luptă susţinută cu boala care s-a încăpăţânat să recidiveze. Jurnalista a vorbit despre cum s-a schimbat viaţa ei în urma acestui diagnostic, despre cine sunt cei care au sprijinit-o în acest parcurs şi despre cum sunt trataţi pacienţii cu cancer în alte ţări ale lumii. În special în cazurile de cancer, accesul la tratament este vital. Una dintre problemele majore cu care se confruntă România este traseul foarte lung şi anevoios al pacientei – diagnostic corect stabilit tardiv, iniţierea tratamentului este prelungită, lipsa unor echipe multidisciplinare care să funcţioneze, dar şi accesul limitat la tratamente şi terapii inovatoare. Accesul dificil la inovaţie în tratarea cancerului este cauzat şi de actualizarea lentă a listei de medicamente compensate pentru includerea terapiilor noi, potrivit Adevarul.

Infarctul cerebral: cauze, simptome și tratament. Este important să recunoști semnele acestei afecțiuni grave și să acționezi imediat. Potrivit definiției medicale, AVC reprezintă afectarea țesutului cerebral prin apariția unei leziuni consecutive unui accident neurologic localizat, cu simptome ce durează mai mult de 24 de ore. Semnele de avertizare sunt indicii că creierul nu primește suficient oxigen. Trebuie apelat imediat la ajutor dacă sunt observate următoarele semne :oboseală bruscă, paralizie sau amorțeală la nivelul feței, brațelor sau picioarelor, în special pe o singură parte a corpului; tulburări de vedere și reducerea câmpului vizual sau chiar pierderea vederii; dificultăți de vorbire, potrivit Diva Hair.

Efectele nevăzute ale poluării. Conform unui studiu din 2000 publicat în Environmental Health Perspectives, peste jumătate dintre americani aveau cantităţi măsurabile de ftalaţi în organismul lor. Peste 90% din populaţie are bisfenol A detectabil în organism, în timp ce la 75% se detectează triclosan, responsabil de alterarea hormonilor tiroidieni. În 2006, trei mari companii de cosmetice din lume au renunţat la utilizarea unor compuşi toxici în lacul de unghii şi peste alte 1.000 de companii s-au alăturat unui pact pentru îmbunătăţirea siguranţei cosmeticelor, scrie Click.

Testări gratuite pentru depistarea bronhopneumopatiei obstructive cronice. „Din cauză că este o boală ale cărei simptome nu sunt specifice, foarte multe persoane ajung la medic destul de târziu. De asemenea, sunt mulţi cei care confundă încă simptomele acestei boli cu înaintarea în vârstă şi cu faptul că e normal să simţi ‘ceva’ dacă fumezi. Tocmai din aceste motive, încercăm să facem anual campanii de conştientizare şi testări gratuite pentru depistarea BPOC“, a declarat astăzi, prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie. Testările gratuite vor avea loc în Bucureşti, în weekendul 17-18 noiembrie, între orele 9.00-17,00, în în faţa magazinului Unirea, anunta Adevarul.

Complicaţiile diabetului zaharat – simptome, analize şi prevenire. Complicaţiile oculare apar la aproximativ o treime dintre diabetici, fiind de altfel şi cea mai frecventă cauză de orbire la nivelul întregii populaţii. Cu ajutorul screeningului oftalmogic, pot fi depistate afecţiuni ale ochilor chiar înainte ca pacientul să observe schimbări sau tulburări de vedere. În cazul pacienţilor cu diabet, hiperglicemia poate afecta nervii întregului corp, ducând astfel la neuropatie diabetică. Aceasta este de mai multe tipuri şi este asimptomatică, potrivit CSID.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro