Sari direct la conținut

Utile: Prepară-ți apa de gură acasă. Îndepărtează placa și tartrul în numai 1 minut; Pericolele scobitului în nas; Ce semnale trimite organismul când tensiunea e prea mare sau prea mică

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Prepară-ți apa de gură acasă. Îndepărtează placa și tartrul în numai 1 minut. Unele persoane, însă, nu suportă apa de gură. Unii spun că este prea puternică la gust, alții că simt că le arde gura când o folosesc. Există și o soluție pe care o poți face și tu cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1 ceașcă de apă caldă si 1/2 linguriță de sare. Amestecă bicarbonatul cu sarea și înmoaie o periuță în apa caldă. Adaugă amestecul de bicarbonat cu sare pe periuța de dinți. Freacă bine dinții cu această soluție timp de două minute și apoi scuipă soluția, scrie Click.

Pericolele scobitului în nas. Fie că vrei să scapi de mucusul uscat – care ia naştere prin lipirea particulelor de praf, mizerie, polen şi alte substanţe de cili, adică acei perişori mici din interiorul nasului –, de o mâncărime insistentă sau, pur şi simplu, acest gest te face să te simţi bine, ar fi bine să cauţi o altă soluţie decât să-ţi bagi degetele în nas. Potrivit medicului orelist Erich P. Voight, scobitul în nas poate duce la apariţia unor leziuni sau sângerări ale foselor nazale. Asta nu e neapărat un capăt de lume, dar dacă acestora li se adaugă bacteriile pe care le transmiţi de pe degetele murdare, lucrurile se complică şi pot apărea infecţii, potrivit Descopera.

Ce semnale trimite organismul când tensiunea e prea mare sau prea mică. Cele mai frecvente semne ale hipotensiunii sunt ameţelile, tulburările de echilibru, transpiraţiile, senzaţia de leşin sau leşinul. În mod normal, sportivii, nefumătorii, femeile mai slabe au tensiune arterială mai mică. “Cei care au hipotensiune au un risc mai mic de boli de inimă sau de rinchi, accidente vasculare, însă pot suferi traumatisme în timpul leşinului”, subliniază medicul cardiolog Florin Mitu, potrivit Doctorul zilei.

Cât de „bune” sunt cremele pentru hemoroizi. „Hemoroizii sunt vene dilatate din plexul venos hemoroidal, asemănătoare cu varicele. Ele nu au cum să se micşoreze, nu s-a descoperit nicio substanţă activă medicamentoasă care să aibă acest efect asupra lor, hemoroizii nu trec de la sine. Aceste vene, odată mărite, cresc încet, încet, până în ultimul stadiu, când ies la exterior şi nu mai intră. Soluţia o reprezintă tratamentul chirurgical. Tratamentele locale cu creme, geluri, promovate destul de agresiv, nu fac altceva decât să niveleze mucoasa, să o vindece pe moment, dar permit hemoroizilor să crească mai departe şi, bineînţeles, cu apariţia de complicaţii din ce în ce mai grave”, explică medicul primar chirurg Dan Andronesi, scrie Click.

Strungăreaţa: cauzele apariţiei la copii şi adulţi. Diastema medina reprezintă un spaţiu mai mare de 0,5mm între cei doi dinţi frontali şi, chiar dacă este vizibil doar în momentul în care zâmbim sau vorbim, această distanţă întree dinţi poate afecta vorbirea, în special în cazul pronunţiei literelor ”s” şi ”t”. „Copiii sunt cei mai frecvent afectaţi de diastemă, însă de multe ori în cazul lor problema este temporară şi ar trebui să se corecteze după ce dinţii încep să cadă. La adulţi însă, diastema este cel mai adesea permanentă şi va necesita tratament pentru a elimina spaţierea dintre dinţi. Cea mai frecventă cauză a strungăreţei este nepotrivirea dintre dimensiunea maxilarului şi cea a dinţilor.”, explică doamna doctor Mihaela Dan, potrivit CSID.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro