Utile: Strugurii, arma anticancer si antiimbatranire. Cum ii consumi sa-ti fie medicament; Zaharul este mai periculos decat sarea pentru sanatatea inimii; De ce se lasa sanii si ce trebuie sa faci sa previi acest lucru?
Strugurii, arma anticancer si antiimbatranire. Cum ii consumi sa-ti fie medicament. Analizele biochimice complexe au dovedit ca in pulpa bobului de strugure, dar mai ales in coaja si in seminte, se gasesc aproape toate vitaminele, in cantitati mai mari fiind vitamina C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitaminele D, K, E si F. Totodata, din bobul de strugure nu lipsesc cloruri, fosfati, ioduri de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, cupru, zinc, fier si seleniu, alaturi de aminoacizi, quercitine, acid malic, tartic si coenzima Q10. De asemenea, are un continut bogat in apa (81%), datorita caruia strugurii participa considerabil la mentinerea unei bune hidratari a corpului si implicit a pielii. Pentru a avea efectele terapeutice scontate, strugurii trebuie consumati cu tot cu coaja, care, din punct de vedere medicinal, reprezinta cea mai activa parte a strugurilor. In ea, se gasesc taninurile, substante cu efecte astringent, cicatrizante si antiseptic asupra pielii. Samburii si coaja strugurilor (mai ales cei rosii) contin resveratrol, quercitina si pterostilben, antioxidanti, scrieDoctorulZilei.ro.
Importanta enzimelor: refac organismul, il apara si il sustin. Pur si simplu, fac viata posibila. Nu exista nici o diviziune celulara, nici o crestere in absenta lor. Hrana nu se descompune in substantele componente si nu poate fi asimilata de organism. Ca sa intelegem care este valoarea enzimelor, sa ne gandim la ele ca la o “forta de munca”care ne construiesc in permanenta corpul. Putem avea toate nutrimentele – vitaminele, mineralele, proteinele etc., dar fara enzime acestea n-au niciun rost. Este ca si acum am avea caramizile, lemnul si alte materiale de constructie si ne-ar lipsi echipa de muncitori care sa ridice casa. Se pare ca mostenim un anumit potential de enzime la nastere, un fel de provizie limitata de forta de viata. Aceasta, la fel ca un buget, se consuma rapid, daca doar se cheltuie fara infuzie de capital. Din pacate, dieta omului modern este extrem de “risipitoare” din acest punct de vedere, fiind alcatuita in buna parte din mancare procesata si gatita, deci fara enzime. Asta pentru ca atunci cand consumam alimente fara enzime, corpul este fortat sa se descurce singur si sa furnizeze un numar mare de enzime catre saliva, sucul gastric, sucul pancreatic si sucul intestinal, anuntaAdevarul.
Sapte leacuri ciudate care chiar functioneaza. Te-ai fi gandit vreodata ca vodca, banda izolatoare sau un creion pot fi leacuri eficiente pentru micile probleme care iti dau batai de cap? Iata cum functioneaza. Vodca pentru mirosul picioarelor. Un leac simplu si eficient. Daca ai probleme cu mirosul picioarelor, obisnuieste-te sa le stergi cu o bucata de vata inmuiata in vodca. Alcoolul are proprietati antiseptice, deci distruge bacteriile care dau mirosul neplacut. Functioneaza cu orice bautura care contine mult alcool. Ceai de roinita pentru herpes. Ceaiul de roinita are proprietati antivirale si poate ajuta la vindecarea herpesului. Imediat ce simti ca urmeaza sa-ti apara unul pe buza, incepe sa pui pe locul respectiv comprese cu ceai de roinita. Vei scapa de ele mai repede, informeazaUnica.ro.
De ce se lasa sanii si ce trebuie sa faci sa previi acest lucru? Toate femeile si-au pus cel putin o data intrebarile: De ce se lasa sanii? Trebuie sau nu sa port sutien? Daca fac sport am sanii mai fermi? Ce trebuie sa fac pentru a preveni lasarea sanilor? Pielea si implicit sanii care sunt sunstinuti de piele, se lasa datorita gravitatiei. In timp pielea cedeaza, in unele cazuri mai devreme in altele mai tarziu. Toate aceste aspecte sunt conditionate de calitatea pielii, unele femei au o piele mai rezistenta decat altele, de informatia genetica, de marimea sanilor deoarece cu cat sunt mai grei cu atat mai repede sunt atrasi de gravitate si se lasa mai usor si nu in ultimul rand de sarcina, cresterea in greutate sau marirea lor cu implant/injectare de grasime, care datorita cresterii in volum provoaca acelasi rezultat, lasarea sanilor, scrieDoctorulZilei.ro.
Zaharul este mai periculos decat sarea pentru sanatatea inimii. Zaharul este mult mai periculos decat sarea in ceea ce priveste riscul de boli cardiovasculare, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, care sustin ca nivelul ridicat al acestuia in sange afecteaza o zona a creierului ce determina cresterea pulsului si a tensiunii arteriale. Potrivit dailymail.co.uk, cercetatorii din New York si Kansas sustin veridicitatea concluziilor studiului si pe baza unei alte cercetari recente, la care au participat 8.670 de francezi adulti, care nu a descoperit nicio legatura intre consumul de sare si hipertensiunea arteriala. De mult timp, expertii recomanda ca populatia sa consume mai putina sare, reducand aportul zilnic la maximum o lingurita, avertizand ca aceasta creste riscul unui atac vascular cerebral cu 25% si ar fi responsabila pentru trei milioane de decese anual, la nivel mondial, anuntaAdevarul.