Utile: Testul care-ţi spune ce tip de dietă ţi se potriveşte; De ce apare condensul și igrasia în colțurile geamului dacă ai termopan; Cele mai periculoase boli care nu au simptome
Testul care-ţi spune ce tip de dietă ţi se potriveşte. „Există o legătură între nutriţie şi genomul uman, ceea ce a dus la apariţia unor noi discipline: nutrigenetica şi nutrigenomica. Prima studiază modul în care profilul genetic individual influenţează răspunsul organismului la diferiţii nutrienţi din dietă, iar nutrigenomica analizează efectele componentelor bioactive din alimente asupra expresiei genice. Testele de nutrigenetică au ca scop stabilirea profilului genetic al unei persoane în vederea instituirii unei diete de slăbire personalizate”, explică dr. Antoanela Curici. În urma efectuării testului, pacientul primeşte un raport genetic ce conţine detalii privind genele cu impact în creşterea greutăţii, potrivit Click.
De ce apare condensul și igrasia în colțurile geamului dacă ai termopan. Cei care încă nu știu, trebuie să se conformeze regulilor de aerisire ale locuinței cu termopan. Astfel, ferestrele trebuie deschise mai mereu pentru a se face schimbul de aer dintre exterior și interior. Dacă ai văzut deja acele pete verzui sau negre ce se depun în colțul locuinței, înseamnă că aerisirea casei tale nu se face corespunzător. Mai mult, nu usca niciodată rufele pe calorifere, potrivitAvantaje.
Cele mai periculoase boli care nu au simptome. Există foarte multe boli fără simptome imediate, care, dacă nu sunt depistate la timp, pot evolua în voie, conducând uneori chiar la decesul neaşteptat al persoanelor aparent sănătoase. În primul rând, e vorba despre diferite forme de cancer, de exemplu bronho-pneumonar, hepatic, pancreatic, renal, vezical, osos, de tract gastrointestinal şi lista poate continua. Pot trece luni la rând, în unele cazuri chiar ani, până ce boala începe să se manifeste, să dea de bănuit. Apoi, mai poate fi vorba despre hepatite, infecţiile HIV, tuberculoză, diabet sau chiar boli de inimă, potrivitDoctorul zilei.
Fructele recomandate în cadrul dietei ketogenice. Avocado este perfect în dieta ketogenică, pentru că o jumătate conţine 15 grame de grăsimi sănătoase şi mai puţin de două grame de carbohidraţi. Trebuie să ai totuşi grijă, deoarece este un fruct foarte bogat în calorii. Măslinele sunt un alte fruct pe care, cu siguranţă, nu le-ai considera tocmai fructe. Dar 10 măsline conţin 3 grame de grăsimi sănătoase şi mai puţin de 1,5 grame de carbohidraţi. O jumătate de ceaşcă de miez de nucă de cocos de carne de nucă de cocos conţine 13 grame de grăsimi sănătoase şi 2,5 grame de carbohidraţi, potrivitDescopera.
De ce vei găsi mereu probleme noi de care să te plângi. În mod invariabil, oamenii se lovesc din nou și din nou de probleme – unele vechi, pe care ai zice că le-ar fi rezolvat până acum, altele noi, parcă apărute de nicăieri. Dar de unde multitudinea de probleme? O explicație ar fi că, atunci când ceva devine rar, pare să apară în mai multe locuri ca oricând. Cumva, creierul nostru nu se poate abține din a vedea amenințări, chiar și atunci când acestea devin rare. Cercetările din psihiologia cognitivă și din neuroștiință sugerează că oamenii au tendința de a compara ce se află în fața lor cu cel mai recent eveniment, potrivitPlaytech.