Sari direct la conținut

Utile: Zahărul, înlocuitorii şi îndulcitorii: care sunt cei mai buni; Super puterile unui aliment detestat de mulți, deși este unul dintre cele mai nutritive din lume; Iod: semne că ai deficit

HotNews.ro
Sanatate, Foto: Colaj foto
Sanatate, Foto: Colaj foto

Super puterile unui aliment detestat de mulți, deși este unul dintre cele mai nutritive din lume. Ce simțiți când auziți cuvântul ”ficat”? Dacă vi se face rău, poate că faceți parte din procentul mare de oameni care îl detestă. Organul acesta, indiferent că este de vită, miel, pui constituie o mâncare ieftină, gustoasă, nutritivă, este foarte sățios și extrem de sărac în carbohidrați. Este o sursă fabuloasă de proteine: 26 grame proteine la 100 grame de ficat de pui. 29 grame de proteine la 100 de grame de ficat de vită. Ficatul conține toate vitaminele B, cu precădere foarte bogat în vitamina B12, o vitamină esențială pentru funcționarea fiecărei celule din organism, potrivit doctorulzilei.ro.

Zahărul, înlocuitorii şi îndulcitorii: care sunt cei mai buni. Sorbitolul, xilitolul şi manitolul sunt zaharuri alcoolice şi se găsesc în plante. Isomaltul şi maltitul sunt produse din zaharuri duble, lactoză sau maltoză. Avantajul lor este că sunt resorbiţi mai încet, iar metabolismul se face independent de insulină. Totuşi, ei fac parte dintre furnizorii de energie. Dacă sunt mâncaţi în cantităţi mai mari (peste 40-50 g), înlocuitorii au un efect purgativ, deoarece pot lega apa în intestin. Îndulcitorii sunt substanţe sintetice sau naturale, care pot îndulci alimentele. Au o putere de îndulcire mai mare decât zaharoza, însă nu au valoarea nutritivă respectivă, potrivit CSID.ro.

Simptome ușoare care ascund afecțiuni serioase. Una dintre aceste afecțiuni este sindromul de tunel carpian. Poate că numele nu sună cunoscut, dar cu simptomele este posibil să te fi întâlnit deja: amorțeală, furnicături și înțepături la nivelul mâinilor, în special în degete. Persoanele cărora le amorțesc mereu degetele se confruntă de fapt cu compresia nervului median, care rulează pe lungimea brațului, trece prin încheietura mâinii și ajunge în regiunea palmei, potrivit Libertatea.

Așa tratezi corect mătreața! Pentru a trata mătreața, este bine să știi care este forma cu care te confrunți. Terapia mătreții include șampoane care conțin medicamente antimicotice sau keratolitice sau șampoane pentru scalp uscat și deshidratat. Uneori, sunt necesare medicamente pe cale orală sau unguente aplicate local (antimicotice, dermo-corticoizi, keratolitice). Dacă dermatita seboreică este cauza, se pot recomanda șampoane speciale pe bază de sulfură de seleniu, sulf sau gudron și corticoizi în aplicare locală. Dacă psorizisul scalpului este cea care produce mătreața, se impune un tratament complex, potrivit Click.

Iod: semne că ai deficit. Medicii endocrinologi spun că există o variaţie uriaşă a nivelului de iod la zi şi chiar la oră la oră, deci ar fi nevoie de cel puţin 10 sau 12 teste pentru o singură persoană pentru a afla care este nivelul de deficienţă de iod. Totuşi, există câteva semne pe care să le urmăreşti. Guşa tiroidiană Când aportul de iod scade sub 100 micrograme pe zi, corpul tău începe să producă o cantitate mai mare de TSH, un hormon tiroidian, ceea ce va duce la o creştere în volum a tiroidei şi care este cel mai frecvent simptom al deficienţei de iod. Guşa tiroidiană poate fi vizibilă ca o umflătură în partea din faţă a gâtului şi poate provoca dificultăţi la înghiţire, potrivit CSID.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro