Sari direct la conținut

VIDEO Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră: „Acești giganți de oțel sunt fortărețele noastre maritime”

HotNews.ro
VIDEO Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră: „Acești giganți de oțel sunt fortărețele noastre maritime”
Platformă de gaze de pe Marea Neagră în flăcări după atacuri ucrainene - FOTO: Captură Youtube

Trupe de comando ucrainene au luat cu asalt și cucerit platforme de extracție a gazelor din Marea Neagră ocupate de forțele rusești pentru a le folosi ca „fortărețe maritime” într-un sistem de apărare în care inclusă și Insula Șerpilor, potrivit ucrainenilor.

„Forțele speciale ale Serviciului Poliției de Frontieră de Stat împreună cu unități ale Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina GUR luptă împotriva ocupanților din Marea Neagră. Cu eforturi titanice, o serie de platforme de producție de gaze au fost recucerite și luate sub control”, a transmis poliția de frontieră.

„Acești giganți de oțel sunt fortărețele noastre maritime. Deținerea lor ne oferă posibilitatea de a controla o parte semnificativă a zonei marine și de a planifica avansuri”, au explicat forțele speciale.

„Platformele de producție de gaze și insula Șerpilor, în special, formează o apărare stratificată a Ucrainei continentale”, au mai spus acestea, furnizând și imagini cu bărci rapide de pe care se trage pe timp de noapte și o mare platformă maritimă cuprinsă de un amplu incendiu.

Citește și:

INTERVIURILE HotNews.ro