Sari direct la conținut

VIDEO Cum a fost amanat pentru a patra oara procesul lui Sorin Ovidiu Vintu

Sorin Ovidiu Vintu la tribunal, Foto: Hotnews
Sorin Ovidiu Vintu la tribunal, Foto: Hotnews

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis sa amane pentru a patra oara procesul in care Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru favorizarea infractorului in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa (care a fost condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI). Motivul amanarii a fost acela ca rechizitoriul dosarului trebuia citit in prezenta lui Vintu. Subit, in timpul sedintei de judecata omului de afaceri i s-a facut rau.

  • Vezi in text cum s-a desfasurat procesul.

Ora 12:15 La Tribunalul Bucuresti in aceeasi sala in care a fost judecat si Sorin Ovidiu Vantu s-a judecat luni 6 decembrie si unul din dosarele FNI. Este vorba de un proces in care pagubitii FNI incearca sa isi recupereze sumele pierdute in urma jocului piramidal despre care presa a relatat ca a fost creat de Sorin Ovidiu Vintu. In cazul FNI au fost pagubiti peste 300 000 de romani.

Ora 12:30 In sala de judecata a intrat Sorin Ovidiu Vantu. Judecatorul i-a explicat ca mai are de asteptat pentru ca ar mai fi avut de judecat un proces. Avocatii au solicitat ca procesul in care SOV este invinuit de favorizarea infractorului sa fie judecat mai repede deoarece omul de afaceri se simte rau. „Ii este foarte rau doamna judecator. Are afectiuni cardiace”, a explicat unul din avocatii lui Vintu.

Ora 12:40 Dupa ce judecatorul a facut prezenta unul din avocatii lui Vantu a intervenit agitat. „Va rugam sa ii permiteti clientului meu sa plece la spital se simte extrem de rau. Are sticluta cu nitroglicerina la el”, a spus unul din avocati. Judecatorul a incuviintat cererea dar a explicat ca in sedinta SOV ar fi urmat sa fie audiat.

Judecatoarea a explicat insa ca daca starea de sanatate a lui SOV nu ii va permite pe viitor sa vina la proces pentru a fi audiat nu va reprezenta un impediment ca procesul sa continuie si nu se va putea amana pe acest considerent. „Daca va fi nevoie declaratia sa va putea fi consemnata si la spital”, le-a explicat judecatorul avocatilor.

Ora 12:45 Sala a fost evacuta la cererea avocatului Marian Nazat pentru ca urma sa prezinte un document care facea referire la starea sa de sanatate. Dupa cateva minute se reia sedinta publica, judecatoarea anunta ca avocatul Marian Nazat a fost amendat pentru ca a lipsit nemotivat de la celelalte termene de judecata.

Ora 13:50 Timp de o ora avocatii au dezbatut competentele Tribunalului Bucuresti de a judeca procesul. Avocatii lui Vintu si ai celorlati doi inculpati au explicat ca de fapt procesul nu ar trebui judecat de Tribunalul Bucuresti ci de o Judecatorie. Avocatii lui Vintu au indicat Judecatoria Buftea ca si competente pentru a judeca procesul. In final judecatorul decide ca Tribunalul Bucuresti este competent sa judece cauza.

Ora 14:15 Avocatii au facut mai multe cereri: ca parchetul sa le puna la dispozitie CD-urile cu inregistrarile convorbirilor purtate de Vantu si ceilalti doi incupati, ca parchetul sa prezinte incheierile mandatelor de arestare, ca rechizitoriul sa fie retrimis la parchet, etc.

Ora 15:20 Judecatorul decide in final ca procesul sa fie amanat pana pe 17 decembrie pentru ca in acea sedinta sa fie citit rechizitoriul in prezenta lui Sorin Ovidiu Vintu.

Procurorii il acuza pe Vintu ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010 a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian.

Dosarul a fost trimis in instanta pe 14 octombrie, iar pe 8 noiembrie instanta a amanat dezbaterile, deoarece inculpatii nu isi angajasera avocati. Mai exact, procesul a fost amanat dupa ce Alexandru Stoian a cerut instantei amanarea judecarii cauzei pe motiv ca doreste sa isi angajeze un aparator, moment in care un avocat din oficiu a depus la dosarul cauzei o delegatie pentru a-l putea reprezenta la acest termen.

Procurorii acuza, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010 Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

Recent, presa din Indonezia a anuntat ca Nicolae Popa va fi trimis in tara in decembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro