Sari direct la conținut

Ziua: Razboiul facaturilor

HotNews.ro

Biroul Electoral Municipal (BEM) a primit ieri o plangere venita din partea Uniunii Nationale PSD+PUR care reclama faptul ca reprezentanti ai Aliantei DA merg in caminele studentesti din Regie, din camera in camera, unde se dau drept reprezentanti ai PSD+PUR si recomanda studentilor sa voteze cu PSD. In cazul in care studentii aduc mai multi votanti, acestia primesc 500.000 lei.

Pe de alta parte, PSD+PUR a acuzat alianta DA ca si-a organizat microbuze de votanti care voteaza in mai multe sectii.

Totodata, BEM a fost sesizat de Uniune ca personalul din sectiile de votare sa manifeste mai multa vigilenta fata de procesul de vot, deoarece la sectia 563 din Sectorul 4 o persoana a primit doua buletine de vot pentru Senat. In afara de cele doua coalitii electorale, BEM a fost sesizat si de observatorii Asociatiei Pro Democratia, acestia semnand trei nereguli.

Reprezentantii APD semnalau ca in sectia 9 din Capitala nu este asigurat secretul votului deoarece se putea vedea dintr-o cabina de votare in alta, dar si ca, la sediul Primariei Sectorului 1, angajatii institutiei stationeaza, contrar legii, in incinta sectiei.

Reprezentantii unor partide neparlamentare, care au inscris reprezentanti in cursa pentru Parlament, au reclamat BEM ca, in ciuda faptului ca ar fi depus liste complete de candidati, nu li s-a permis accesul in birourilor electorale ale unor sectii de votare. BEM a primit, pana la ora 14.

00, peste 25 de sesizari, 13 dintre acestea fiind trimise spre solutionare la birourile electorale de sector, privind nereguli la procesul de votare. Dintre cele 12 care se solutionau la ora 14.00, sapte dintre ele veneau din partea Uniunii PSD+PUR, care, intr-unul din cazuri, a reclamat acelasi incident cu Alianta DA PNL-PD (cel de la Gara de Nord).

In afara acestuia, Alianta PNL-PD a mai depus o sesizare pentru ca presedintii sectiilor de votare sa atentioneze ca se poate vota o singura data, avand in vedere afluxul nejustificat de autobuze si autocare din alte judete venite cu cetateni sa voteze la Bucuresti.

Guvernantii plangaciosi

Uniunea PSD+PUR a reclamat postul de radio Kiss FM despre care sustine ca ar fi facut campanie electorala Aliantei PNL-PD chiar in dimineata zilei de duminica, in ziua votului, fapt interzis prin lege. Tot Uniunea PSD+PUR a reclamat BEM si faptul ca organizatia neguvernamentala ASTR a primit acreditari pentru observatori la scrutin ar fi condusa de un consilier municipal.

Purtatorul de cuvant al BEM, Adina Cornea, a spus ca la Liceul „Gh. Sincai”, in cadrul sectiilor 575-579, Uniunea PSD+PUR a reclamat faptul ca un grup de tineri conducea batrani la vot si, sub pretextul ca ii ajuta, le indica cu cine sa voteze.

Reprezentantii PSD+PUR il acuza pe Traian Basescu ca prin declaratia politica facuta la sectia unde a votat, din cadrul Liceului „A.D. Xenopol”, a continuat campania electorala. De asemenea, cortul de campanie al Aliantei DA din fata magazinului Obor continua sa desfasoare campania electorala, a semnalat PSD+PUR, acestea reprezentand alte sesizari ale PSD+PUR.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro