Sari direct la conținut

BCR Asigurari a subscris prime in valoare de 454 milioane lei la noua luni

HotNews.ro

BCR Asigurari a subscris, in primele noua luni ale anului, prime brute in valoare de 454 milioane de lei, echivalentul a 135 milioane de euro, in crestere cu 52,86% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al asiguratorului. In anul 2006, compania a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de 423 milioane lei, cu 93,4% mai mult fata de anul anterior.

“Cresterea a fost una proportionala si a mentinut structura portofoliului in acelasi registru, fata de perioada similara a anului trecut. Astfel, asigurarile auto detin 57,47%, asigurarile de credite au o pondere de 30,49%, iar asigurarile de proprietati 9,37% din totalul primelor brute subscrise pe primele noua luni ale anului 2007”, se mai arata in comunicat.

Printre clasele de asigurari care au inregistrat cresteri semnificative fata de perioada similara a anului trecut se numara asigurarile de daune pentru proprietati si bunuri – cu o crestere de aproximativ 40%, asigurarile de accidente – a caror subscrieri s-au dublat, asigurarile auto facultative, bunuri in tranzit – cu o crestere de 48%, asigurarile de mijloace de transport

aerian, asigurarile de raspundere civila generala si asigurarea lucrarilor de constructii-montaj – “toate riscurile” si raspunderea constructorului.

In ceea ce priveste asigurarile auto, clasa asigurarilor auto facultative (CASCO), a crescut cu 42%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce, primele brute subscrise pentru asigurarile auto obligatorii s-au triplat, ajungand la 110 milioane lei.

BCR Asigurari, companie infiintata in 2002, are circa 700.000 de clienti, din care 87% sunt persoane fizice. Compania furnizeaza asigurari generale, distribuindu-si produsele printr-o retea de aproximativ 150 de unitati teritoriale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro