Sari direct la conținut

Daniel Daianu: „Daca nu mi se propunea candidatura pentru europarlamentare nu intram in PNL”

HotNews.ro

Invitat in cadrul emisiunii „100%” de pe Realitatea TV, Daniel Daianu, candidatul PNL pentru alegerile europarlamentare, a declarat ca nu ar fi intrat in PNL daca nu i se facea aceasta propunere, desi spune ca are serioase afinitati cu liberalismul economic.

Daianu spune ca a avertizat guvernul Tariceanu ca masura de marire a pensiilor in cuantumul anuntat poate sa produca serioase dezechilibre bugetare in anul acesta si cei care vor urma daca nu se va renunta la alte cheltuieli bugetare.

Candidatul PNL pentru europarlamentare a reluat in cadrul emisiunii o serie de explicatii privind intrarea si iesirea sa din DIE, explicatii oferite in interviul acordat exclusiv pentru HotNews.ro.

Astfel, Daianu sustine ca a putut iesi la cerere din DIE profitand de „tradarea” lui Pacepa, desi acelasi Pacepa a declarat pentru HotNews.ro ca din DIE nu se intra si nu se iesea la cerere.

Intervenit telefonic in cadrul emisiunii „100%”, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a declarat ca Daianunu trebuie acuzat pentru activitatea sa din cadrul DIE din moment ce a iesit din aceasta structura si a avut curajul sa marturiseasca dupa ’90 aceasta colaborare.

Constantinescu spune ca Daianu a adus un serviciu enorm Romaniei in perioada cand a fost ministru la Finante, deoarece „noi ne aflam atunci intr-un crah financiar, iar el a tinut legatura cu Banca Germaniei cu ajutorul caruia am depasit acest moment greu.

„Fiecare cetatean al Romaniei, de sus pana jos, are o datorie fata de cel care a fost atunci ministru de finante al Romaniei”, a mai declarat Emil Constantinescu.

Daniel Daianu spune ca a acceptat sa candideze pe listele PNL pentru europarlamentare, nu pentru a avea o anumita pozitie sau pentru postul in sine, ci pentru a putea lucra in Comisia de Buget a Uniunii Europene si de a cunoaste buni specialisti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro