Sari direct la conținut

„Football’s dirty secrets”

HotNews.ro

BBC a difuzat o editie speciala „Undercover” in care investigheaza, folosind camera ascunsa, mita pe care o primesc antrenorii atunci cind participa la realizarea unui transfer. Coruptia tehnicienilor nu a fost demonstrata suta la suta, dar informatiile sunt atit de ingrijoratoare, incit probele jurnalistilor au fost solicitate de ministrul sportului…

Investigatorul BBC se da drept om de afaceri din SUA care vrea sa infiinteze o mare agentie de jucatori incercind sa corupa antrenorii, carora le ofera diferite forme de mita.

Cel mai compromitator pasaj il priveste pe Kevin Bond, antrenor secund la Newcastle, iar la momentul discutiei „mina dreapta” a lui Harry Redknapp la Portsmouth.

„Iti ofer o cota parte in momentul transferului” spune anchetatorul, iar Bond raspunde: „Lasa-ma sa vorbesc cu Redknapp si apoi te voi cauta”.

Anchetatorul BBC a stat de vorba cu mai multi agenti, incercind sa afle in ce mod poate ajunge la antrenorii „permisivi”. Craig Allardyce a explicat ca poate transfera jucatori la Bolton, datorita tatalui sau care este… antrenor!

„Ti-as spune ca exista intre 6 si 8 tehnicieni in Anglia cu care poti vorbi despre comisioane ascunse”, este declaratia unui alt agent, Charles Collymore.

Impresarul Teni Yerima, intilnit intr-un hotel parizian, este mai explicit: „Inainte de a transfera jucatorul, discutam pretul – daca vrea 30 000 de lire, fixam comisionul la 130 000 si apoi platim! Eu ramin cu 100 000, el ia 30 000… Am facut-o deja”.

Cu exceptia lui Bond, Allardyce, Redknapp, numele celorlalti antrenori evocati de agenti au fost ascunse de BBC prin artificiul tehnic al bip-urilor.

Federatia engleza, Premier League, ministrul sportului au cerut canalului de televiziune sa ofere toate probele comisiei de ancheta asupra transferurilor din Anglia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro