Sari direct la conținut

Angajamente la export de peste sase milioane dolari pentru firmele romanesti

HotNews.ro

La a doua editie a targului international Northeast Asia Trade and Investment Expo – Changchun din China, desfasurat in perioada 2 – 6 septembrie anul curent, firmele romanesti au incheiat angajamente de export in valoare de aproape 6,5 milioane de dolari.

Conform unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC), la targ au participat 11 firme cu activitate in domeniile echipamentelor industriale pentru metalurgie, electronica si electrotehnica, masinilor si echipamentelor, sistemelor mecatronice, precum si consulting-engineering.

La expozitie au participat peste 500 de firme din 15 de tari, standul romanesc a ocupand o suprafata de 150 metri patrati. Romania a participat pentru prima data cu pavilion national la o expozitie si conferinta internationala in Changchun.

Prin participarea la targuri si expozitii in China de Nord-Est si in zona nord-est asiatica, MEC urmareste diversificarea exporturilor in aceasta regiune, care a inregistrat in ultima perioada o crestere economica si unde oferta de export romaneasca are o indelungata traditie.

Potrivit datelor prezentate vineri, 8 septembrie, la Bucuresti in cadrul Forumului de Afaceri Romania-China, schimburile comerciale romane chineze ar putea depasi valoarea de trei miliarde de dolari dupa ce in 2005 valorea acestora se situase in jurul sumei de 2.5 miliarde de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro