Sari direct la conținut

Presa despre respingerea cererii de perchezitie

HotNews.ro

Nastase si-a gasit 163 de aliati la PSD, PRM, PC, UDMR…, scrie Romania Libera. Ultima farima de credibilitate a Parlamentului s-a pulverizat dupa votul de ieri. Cotidianul a obtinut inventarul bunurilor importate din China de firma lui Sergiu Sechelariu pentru a fi folosite la blocul din Zambaccian. Piedici pentru procurori, „sub ochii” expertilor UE, scrie EVZ. Lipsa incuviintarii perchezitiei ingreuneaza administrarea unui probatoriu complet, scrie Gandul.

Nastase si-a gasit 163 de aliati la PSD, PRM, PC, UDMR…

Parlamentul Bombo ne-a trimis in Congo!

preluare Romania Libera

Procurorii nu vor avea voie sa se atinga de imobilele lui Adrian Nastase din Zambaccian si din comuna Cornu. La adapostul votului secret, deputatii au decis sa respinga cererea de perchezitie a Ministerului Justitiei. Din totalul parlamentarilor prezenti, doar 131 au votat pentru perchezitie, in timp ce 163 au fost impotriva continuarii investigatiei procurorilor acasa la Nastase. Cinci voturi au fost anulate.

Decizia a fost posibila pentru ca deputatii au decis sa nu voteze deschis, ci secret. In aceste conditii, majoritatea teoretica a Coalitiei s-a volatilizat. In favoarea votului secret s-au pronuntat 151 de parlamentari, 124 au optat pentru votul deschis, iar doi s-au abtinut.

Decizia votului secret a fost luata cu ajutorul votului PSD, PRM, UDMR si PC. Parcurgerea listei votului electronic arata ca pentru votul secret au optat 17 din cei 18 deputati UDMR (unul s-a abtinut), plus 11 din cei 21 deputati cat are PC. Trebuie mentionat ca aproape jumatate din conservatori nu au fost prezenti si doar patru au votat pentru transparenta.

Articol integral in Romania Libera

Viitoarele perchezitii i-au infratit pe adversari

preluare Cotidianul

PSD, PRM, UDMR si PC au votat impotriva perchezitiei din Zambaccian. Sforaitorul partid „anticoruptie” al lui Vadim Tudor a votat cot la cot cu UDMR, prietenul tuturor guvernarilor. De fapt, deputatii lui Marko Bela au inclinat balanta votului, scapindu-l pe Nastase de perchezitie.

Chinezariile din Zambaccian, in containerele lui Sechelariu

„Cotidianul” a obtinut inventarul bunurilor importate din China de firma lui Sergiu Sechelariu pentru a fi folosite la blocul din Zambaccian: 80 de metri patrati de placi de otel pentru tavan fals • 6 usi metalice blindate • 3 seifuri din otel • o fintina artificiala • 40 de tone de piatra de riu • 98 de kilograme de pietris colorat • cadru din fier pentru semineu • mobilier din rattan • sase palmieri • cazi de baie • WC-uri si bideuri.

Articol integral in Cotidianul

Piedici pentru procurori, „sub ochii” expertilor UE

preluare EVZ

Conducerea Departamentului National Anticoruptie (DNA) a atras atentia ca lipsa incuviintarii perchezitiei la casele lui Nastase ingreuneaza ancheta procurorilor. DNA a explicat ca „in dosarul invinuitilor Adrian Nastase si Dana Nastase” procurorii au apreciat ca sunt necesare mai multe perchezitii pentru a strange probe.

Judecatorii au decis ca perchezitiile sunt justificate pentru apartamentele din Zambaccian si Christian Tell. DNA a precizat ca „situatia imobilelor detinute de sotii Nastase este identica” cu aceea a locuintelor deja perchezitionate de procurori, acesta fiind motivul pentru care s-a solicitat incuviintarea Camerei Deputatilor.

Refuzul deputatilor de a aproba perchezitia in casele lui Nastase s-a produs chiar in momentul in care la DNA se afla o delegatie a Comisiei Europene venita sa evalueze progresele Romaniei in lupta anticoruptie, in vederea Raportului de tara din luna mai.

Articol integral in EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro