Sari direct la conținut

Clujana reia productia la inceputul lunii martie

Curierul National

Societatea Clujana va relua productia cel tarziu la inceputul lunii mai, conducerea societatii avand deja incheiate primele doua contracte de productie in lohn pentru o firma din tara si o alta italiana, informeaza cotidianul „Ziarul clujeanului”, citat de agentia Mediafax.

Societatea va furniza lunar celor doua firme peste 18.000 de fete pentru incaltaminte.

Productia va fi reluata cel tarziu la inceputul lunii mai, dupa efectuarea probelor tehnologice.

Directorul societatii, Ioan Sabin Pop, a declarat ca in primele zile vor fi produse doar 200 de fete de incaltaminte, urmand ca in cel mult o luna productia sa ajunga la 900 de fete zilnic.

„Pentru aceasta capacitate avem incheiate contracte pentru furnizarea fetelor, care vor fi montate de parteneri, iar produsele finale vor purta marca acestora”, explica Sabin Pop.

Pentru inceput, producatorul clujean va angaja un prim „lot” de 70 de muncitori, pentru sectiile de cusut si croit fete de incaltaminte. In urmatoarele doua luni, numarul angajatilor va creste pana la 200-300 de persoane, in functie de comenzile existente.

Conform sursei citate, sectiile de croit si cusut sunt amenajate corespunzator, 70 la suta dintre utilaje fiind obtinute din reconditionarea celor vechi. Restul utilajelor au fost achizitionate cu cele trei miliarde de lei alocate la sfarsitul anului trecut de Consiliul Judetean. Sectia de talpuit a noii fabrici de incaltaminte va fi data in functiune dupa doua luni de la reluarea productiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro