Sari direct la conținut

Romance prostituate cu forta in Spania si date la schimb pe masini

Romanul din Spania

Garda Civila spaniola a destructurat o retea de infractori care se ocupa cu aducerea in Spania a femeilor din Romania, care cautau un loc de munca, si pe care apoi le obligau sa se prostitueze in regiunea Alicante, scrie Romanul din Spania.

In cadrul acestei operatiuni, numite „Hydra”, anchetatorii au arestat 8 membri ai retelei, formata din 5 romani, 2 albanezi si un marocan, si au descoperit ca acestia aduceau femeile din Romania pentru a le schimba pe masini.

Capii retelei erau albanezii, care au fost arestati recent in regiunea Murcia, dar romanii erau cei care se ocupau de inselarea victimelor. Romanii, stabiliti in localitatea Torrevieja (Alicante), erau cei care convingeau victimele sa vina in Spania, dupa ce le promiteau locuri de munca. Cand ajungeau la destinatie, femeile erau amenintate de membrii retelei, care le confiscau documentele, si erau obligate sa se prostitueze.

Potrivit agentiei Europa Press, surse din cadrul Garzii Civile au precizat ca grupul avea colaboratori in Romania si ajunsese sa exploateze 20 de femei la un moment dat. In momentul interventiei Garzii Civile, reteaua avea 7 romance care erau obligate sa se prostitueze. Acestea erau supravegheate de o prostituata romanca.

Operatiunea a fost declansata de un control al Garzii Civile la un bordel din regiunea Murcia, inca din octombrie 2009, cand a fost depistat un grup albanez care se ocupa cu exploatarea sexuala a femeilor de origine romana. Pe parcursul anchetei, autoritatile spaniole au colaborat si cu Biroul Atasatului de Interne al Romaniei in Spania. In urma perchezitiilor, Garda Civila a confiscat mai multe telefoane mobile, bani, documente falsificate si 9 kilograme de hasis. Membrii retelei se ocupau, potrivit anchetatorilor, si cu traficul de droguri in zona turistica de pe coasta regiunii Alicante.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro