Sari direct la conținut

Alti 3 bebelusi internati la Spitalul Judetean din Slobozia, depistati cu Rotavirus. Numarul copiilor infectati a ajuns la 14

HotNews.ro

Alti trei copii internati la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Slobozia au fost depistati cu Rotavirus, astfel ca numarul cazurilor de infectie cu acest virus diagnosticate in luna ianuarie a ajuns la 14, anunta Mediafax. Miercuri seara, doi bebelusi in varsta de cinci si respectiv sase luni au fost transportati la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals”, cu diagnosticul de infectie cu Rotavirus.

Cel de-al treilea copil depistat cu Rotavirus este o fetita in varsta de trei luni, care la inceputul acestei saptamani a fost internata cu diagnosticul de „pneumonie interstitiala acuta”. Micuta urmeaza sa fie transferata si ea la Institutul „Matei Bals”, dupa ce va fi stabilizata.

Cinci copii care erau internati la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean din Slobozia au fost depistati cu Rotavirus, iar patru dintre ei, care erau in stare mai grava, au fost transferati, luni, la Institutul „Matei Bals” din Capitala. Un al cincilea copil diagnosticat cu acest virus a fost trimis marti la aceeasi unitate medicala din Capitala.

La Spitalul din Slobozia au fost inregistrate, din noiembrie 2010, 20 de cazuri de infectii intraspitalicesti care nu au fost raportate, motiv pentru care s-a decis limitarea accesului in Sectia de pediatrie si dezinfectia corecta, declara, luni, consilierul ministrului Sanatatii, Geza Molnar. Potrivit acestuia, la Spitalul din Slobozia s-au inregistrat in noiembrie trei cazuri de infectii intraspitalicesti, in decembrie sase, iar in ianuarie – pana luni inclusiv – au fost 11 astfel de situatii.

La randul sau, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Ialomita, Dan Noel, declara, luni, pentru Mediafax, ca toate cazurile de infectii intraspitalicesti inregistrate la Spitalul din Slobozia au fost raportate la DSP, care informeaza trimestrial Ministerul Sanatatii despre acestea.

Marti dimineata, o comisie a Ministerului Sanatatii, condusa de consilierul Geza Molnar, a facut un control la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Slobozia.

In urma controlului, Geza Molnar a declarat ca au existat deficiente de raportare si de promptitudine privind colaborarea dintre Directia de Sanatate Publica Ialomita si Sectia de Pediatrie.

Consilierul ministrului Sanatatii spunea ca unele masuri, printre care decizia impunerii carantinei luata de conducerea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia, au fost exagerate, precizand ca in sectie nu exista un focar de infectie intraspitaliceasca.

In legatura cu posibilele sanctiuni, Geza Molnar a precizat ca ministrul Sanatatii va decide daca se vor da amenzi, insa numai dupa ce se va depune raportul in urma controlului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro