Sari direct la conținut

VIDEO Inundatii in Moldova: Zeci de locuinte inundate in Neamt, cod portocaliu pe raurile Moldova si Bistrita. Doua persoane si-au pierdut viata

HotNews.ro
Avertizare hidrologica de inundatii in Romania (7-8 iunie 2013), Foto: INHGA
Avertizare hidrologica de inundatii in Romania (7-8 iunie 2013), Foto: INHGA

Cel putin 62 de locuinte din sapte localitati nemtene au fost inundate, vineri, in urma ploilor torentiale care au condus la formarea de torenti si cresterea debitelor raurilor, potrivit unei informari a Prefecturii Neamt citata de Agerpres. Fenomenele din ultimele zile s-au soldat cu doua decese, in judetul Vaslui, unde o persoana a fost luata de viitura, si in Prahova, unde o persoana a fost lovita de fulger, a anuntat vicepremierul Gabriel Oprea, vineri dimineata.

Alte opt curti si trei beciuri, inclusiv cel al Manastirii Agapia, au fost inundate.

Inundatiile s-au produs in Roznov, Baltatesti, Grumazesti, Cracaoani, Hangu, Petricani si Agapia.

Joi, alte 81 de locuinte si anexe gospodaresti au fost inundate, iar culturile agricole de pe 541 de hectare au fost distruse de inundatiile produse in sase comune, respectiv la Razboieni, Tupilati, Tibucani, Agapia, Petricani si Grumazesti.

Viiturile au distrus si 70 de kilometri de drum judetean, comunal si satesc, dar si 10 poduri si podete.

Vineri, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a instituit cod portocaliu de inundatii pe trei afluenti ai raurilor de pe raza judetelor Suceava si Neamt, incepand din aceasta seara, de la ora 20,00.

Potrivit hidrologilor, incepand de vineri, ora 20,00, intra in vigoare avertizarea cod portocaliu pe afluentii Sucevei, Moldovei si Bistritei din judetele Suceava si Neamt, zone in care se vor produce scurgeri importante de pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Somesul Mare, Lapus, Mures superior, Siret si Prut, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si ale cotelor de inundatie.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/8c8097187a15a1d4e86db7c9ee20beb5/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Suceava: 1.700 locuinte fara curent electric, subsoluri inundate

Precipitatiilor cu caracter torential cazute in ultimele 24 de ore pe raza judetului Suceava au lasat aproximativ doua mii de locuinte fara curent electric, au dus la inundarea unor subsoluri de blocuri si au afectat un sector de drum forestier, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

Este vorba despre intreruperea alimentarii cu energie electrica in sase sate din comuna Vulturesti si, partial, in municipiul Falticeni si orasul Liteni, respectiv 1.700 de locuinte. Precipitatii mai insemnate cantitativ s-au inregistrat la Bogdanesti – 47 l/mp, Tibeni – 22,0 l/mp, Brosteni – 31,9 l/mp.

Inundatiile produc pagube in judetul Botosani

Sase locuinte, doua anexe gospodaresti si 12 curti din orasul Stefanesti din judetul Botosani au fost inundate in noaptea de joi spre vineri, ca urmare a ploilor abundente. Potrivit unui raport al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani, la Stefanesti cantitatea de apa cazuta, in noaptea de joi spre vineri, a fost de 43 litri/metru patrat.

La Stefanesti, pentru inlaturarea efectelor ploilor torentiale au intervenit patru echipaje de la Detasamentului de Pompieri Botosani si Garda de Interventie Stefanesti.

De asemenea, joi, in urma ploilor cazute, au fost inundate doua curti in satul Draxini, comuna Baluseni, dar si 14 curti si doua adaposturi de animale in Copalau.

In comuna Cristesti, din cauza vantului au fost avariate acoperisurile a doua depozite de furaje, au fost distruse 250 mp folie polietilena de pe un solar (fara a afecta cultura din interior) si caroseria si parbrizul unui autoturism, in urma prabusirii unui perete de BCA de la o anexa aflata in constructie.

Vantul a afectat si patru linii electrice de medie tensiune, ceea ce a facut ca vineri dimineata 23 de localitati sa nu beneficieze de energie electrica.

Pe fondul intemperiilor, au fost degradati 8,3 km de drum comunal (opt km de drum comunal din satul Draxini, comuna Baluseni, 0,3 km de drum comunal in satul Copalau) si cinci km de drum satesc (trei km de drum satesc in Stefanesti – Sat si doi km de drum satesc in satul Badiuti, orasul Stefanesti).

Totodata, au fost colmatate cinci fantani in satul Copalau si avariate cinci podete (patru in satul Draxini, comuna Baluseni si unul in Copalau).

Au fost inundate, de asemenea, 15 hectare de pasuni si fanete si sapte hectare de teren arabil in satul Draxini, comuna Baluseni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro