Sari direct la conținut

Functionarii publici afiliati la Sed Lex declanseaza greva generala pe 13 noiembrie

HotNews.ro

Reprezentantii Aliantei „Sed Lex” s-au intalnit joi cu ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian si cu presedintele ANAF, Daniel Chitoiu. Sindicalistii din administratia publica cer majorarea salariilor cu 50%. Daniel Chitoiu a anuntat ca o echipa de specialisti va evalua daca economia permite cresterea salariala de 50% dar a adaugat ca, in opinia sa, solicitarile sindicalistilor nu pot fi acceptate, potrivit Realitatea Tv.

Daniel Chitoiu a mai spus ca va propune sa se grabeasca elaborarea, impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor, a statutului functionarilor publici.

Presedintele Sed Lex, Vasile Marica, a declarat ca, din punctul sau de vedere, negocierile au esuat. Functionarii publici se pregatesc sa intre in greva generala pe 13 noiembrie.

Liderii sindicatelor din administratia publica sustin ca atunci cand au lansat ideea de a declansa greva, reprezentantii lor din teritoriu au primit amenintari din partea autoritatilor locale.

”Eu vreau sa va spun ca Guvernul face o mare greseala. Faptul ca vorbeste cu prefectii si prefectii ameninta oamenii nostrii din teritoriu. Deja am primit semnale de la Cluj, de la Constanta, din alte zone”, sustine Vasile Marica, presedintele Sed Lex.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro