Sari direct la conținut

Trei politisti care purtau arme la mitingul de la Palatul Cotroceni au fost identificati

HotNews.ro

Trei politisti care aveau armele la ei in timpul protestelor de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie, au fost identificati pe baza imaginilor detinute de Jandarmeria Capitalei si analizate la Ministerul Administratiei si Internelor, au declarat, marti, pentru Mediafax, surse ministeriale.

Imaginile video de la marsul si mitingul neautorizate de la Palatul Cotroceni au fost expertizate de specialistii de la Jandarmeria Capitalei si ulterior trimise la MAI, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, pana in prezent au fost identificati trei politisti care aveau arme la ei in timpul protestului, fiind deja intocmite actele premergatoare pentru cercetare, care vor fi inaintate Parchetului.

Traian Basescu a declarat, luni, la preluarea sefiei MAI de catre Traian Igas, ca vrea un raport al Guvernului despre manifestatia de la Cotroceni a politistilor, prezentat in CSAT, mentionand ca demisia lui Vasile Blaga substituie gesturile similare care ar fi trebuit sa fie facute de cei responsabili.

CSAT se va intruni in sedinta, joi, la ora 13.00, la Cotroceni, printre subiectele anuntate de Administratia prezidentiala pe ordinea de zi a reuniunii fiind si aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba, a declarat, luni, dupa ceremonia de preluare a sefiei MAI de catre Traian Igas, raspunzand unor intrebari, ca raportul cerut de seful statului despre evenimentele din 24 septembrie va fi gata in cateva zile. Raportul va contine si imaginile precizate si va fi prezentat, cel mai probabil, la sedinta CSAT de joi.

Sindicalistii „Cartel Alfa”, confederatie la care sunt afiliati si politisti, au participat, vineri, la un miting in fata Palatului Victoria. Dupa aproximativ doua ore de protest, in jurul orei 12.30 acestia au pornit intr-un mars spontan, neautorizat, spre Palatul Cotroceni, nemultumiti ca presedintele Traian Basescu nu a venit sa stea de vorba cu ei, asa cum i-au solicitat. Aproximativ 6.000 de protestatari au pornit in mars, insa pe drum li s-au alaturat alte 1.500-2.000 de persoane, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro