Sari direct la conținut

Starea sanatatii mitropolitului Bartolomeu Anania este stationara, cu usoare ameliorari

HotNews.ro

Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu Anania, este stabil cardiac, intubat respirator, cu un suport de sedative, nu mai are temperatura, iar probele inflamatorii sunt in scadere, a informat, marti, Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, intr-un comunicat citat de Agerpres.

„Mitropolitul Bartolomeu Anania a suportat transportul de la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena in conditii de intretinere medicala intensiva si este in prezent internat in Sectia de Terapie Intensiva a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca”, arata Biroul de Presa al Arhiepiscopiei, citand buletinul medical al unitatii sanitare.

Mitropolitul Bartolomeu a fost externat, luni, 24 ianuarie, din spitalul AKH din Viena, unde, in urma recomandarilor medicale, a fost internat timp de zece zile, in vederea unei interventii pe cord. Medicii austrieci au decis, insa, in urma investigatiilor clinice, ca inaltul ierarh nu poate fi operat, avand in vedere antecedentele medicale si varsta inaintata.

„In toata perioada spitalizarii, in tara si strainatate, Mitropolitul si-a asumat si isi asuma constient, lucid si cu credinta in Dumnezeu intreaga suferinta. Prin revenirea la Cluj-Napoca, se respecta si dorinta IPS Sale de a fi acasa, in orasul si in mijlocul credinciosilor pe care ii pastoreste de 18 ani”, mai precizeaza comunicatul.

„In aceste momente, ierarhii, clerul si credinciosii Bisericii noastre, precum si credinciosii altor confesiuni se roaga Bunului Dumnezeu pentru sanatatea si usurarea suferintelor IPS Bartolomeu”, se arata in incheierea comunicatului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro