Sari direct la conținut

Ministrul Teodor Baconschi participa la Varsovia la conferinta internationala a donatorilor pentru Belarus

HotNews.ro

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, participa, miercuri, la Varsovia, in Polonia, la conferinta internationala a donatorilor pentru Belarus care urmareste sprijinirea societatii civile din aceasta tara – se arata intr-un comunicat dat publicitatii. Seful diplomatiei romane va avea, cu acest prilej, o intrevedere cu omologul sau polonez, Radoslaw Sikorski.

Potrivit documentului difuzat de Ministerul Afacerilor Externe, obiectivul conferintei il reprezinta reinnoirea angajamentului statelor donatoare fata de societatea civila din Belarus si marcarea inceputului unei noi etape a acestui parteneriat. Totodata, in cadrul conferintei va fi discutat sprijinul pe care comunitatea internationala il poate oferi Republicii Belarus. Pe agenda vor figura teme precum: drepturile omului, organizatiile societatii civile, sprijinul financiar si legislativ pentru trusturile media, programele de schimb pentru studenti si alte initiative in domeniul educatiei.

Romania se alatura efortului de asistenta anuntat de organizatori si de ceilalti donatori prin exprimarea sprijinului pentru societatea civila. MAE va continua sa invite reprezentanti ai societatii civile din Belarus la Forumul ONG-urilor la Marea Neagra, aflat in 2011 la cea de-a patra editie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro