Sari direct la conținut

David Cameron sustine asigurarea unei imunitati pentru presedintele Siriei, daca s-ar pune capat violentelor

HotNews.ro

Premierul britanic David Cameron a declarat ca ar sustine acordarea unei imunitati la iesirea din tara presedintelui sirian Bashar al-Assad daca acest lucru ar pune capat violentelor, transmite BBC. Potrivit acestuia, comunitatea internationala ar trebui sa ia in considerare orice „pentru a il scoate pe acest om din tara”.

El a declarat de asemenea pentru postul de televiziune al-Arabiya ca sustine aducerea lui Assad in fata „fortei din plin a legii si justitiei internationale”.

„David Cameron ar trebui sa sprijine eforturile pentru a il aduce in fata justitiei, idel in fata Tribunalului de la Haga”, a precizat Amnesty International intr-un comunicat, criticandu-l pe Cameron pentru ca a vorbit „despre negocieri pe tema imunitatii pentru presedintele Assad”.

Cameron a facut aceste declaratii in timpul unei vizite la Abu Dhabi, sustinand ca „preocuparea principala ar trebui sa fie” ca pierderile de vieti omenesti sa se incheie in Siria. „Sunt foarte frustrat ca nu putem face mai mult. Are loc un macel ingrozitor. Bineinteles ca nu ii ofer un plan de scapare catre Marea Britanie, dar daca vrea sa plece, poate sa plece, se poate aranja”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro