Sari direct la conținut

Romania, pe locul 5 in lume la fraudele on-line

HotNews.ro

Romania ocupa locul al 5-lea in topul tarilor cu cele mai multe fraude on-line, scrie publicatia Los Angeles Times. Potrivit Centrului pentru Fraude pe Internet, o organizatie aflata in parteneriat cu FBI, Romania reprezinta principala sursa de fraude pe internet asupra site-ului EBay.

Potrivit aceleiasi publicatii, Politia romana estimeaza ca industria fraudelor on-line ar fi ajuns la cifra de milioane de dolari, atingand cote la fel de ingrijoratoare ca si crima organizata si traficul de fiinte umane. In acelasi timp, bulgarii sunt specializati in furturi de proprietate intelectuala, iar ucrainenii au cel mai mare succes la tranzactiile cu carduri de credit.

Publicatia americana mai scrie ca centrul fraudelor on-line si al clonarii de carduri comise de romani este orasul Ramnicu Valcea.

Din acest motiv, autoritatile americane au ajuns sa trimita la Ramnicu Valcea agenti speciali care sa ii ajute pe politistii romani sa ii prinda pe romanii care ajung sa provoace pagube de sute de mii si chiar milioane de dolari companiilor de peste ocean, dintre care cea mai afectata este EBay.

Reprezentantii companiei EBay ii avertizeaza insa pe romanii care le-au provocat mari pierderi financiare: „Trebuie sa stie ca suntem pe urmele lor. EBay vrea sa ofere siguranta si sa ii faca pe clientii sai sa se simta confortabil”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro