Sari direct la conținut

Lavrov despre Insulele Kurile: Nu avem nevoie de niciun sfat in aceasta chestiune

HotNews.ro

Rusia a respins miercuri avertizarile lansate de Japonia in legatura cu planurile presedintelui Dmitri Medvedev de a efectua noi vizite in Insulele Kurile, teritoriu anexat de URSS la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial si revendicat de Japonia, relateaza Reuters.

„Nu avem nevoie de niciun sfat in aceasta chestiune”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la Moscova. „Este teritoriul nostru. Presedintele rus nu primeste sfaturi de la nimeni atunci cand alege ce regiune a Rusiei va vizita”, a subliniat el.

Comentariile sefului diplomatiei ruse vin dupa ce Japonia a avertizat Rusia in privinta unor eventuale vizite in insulele Kurile.

Lavrov anuntase marti ca, in urma unei discutii pe care a purtat-o cu Dmitri Medvedev, seful statului l-a anuntat ca intentioneaza sa efectueze si alte vizite in aceste teritorii aflate in disputa cu Japonia.

Vizita efectuata luni de Dmitri Medvedev pe una dintre insulele acestui arhipelag – prima de acest fel de la cel de-al Doilea Razboi Mondial – a declansat furia Japoniei, care si-a rechemat ambasadorul de la Moscova.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro