Sari direct la conținut

Epidemia de holera din Haiti a ucis pana in prezent 644 de oameni

HotNews.ro

​Bilantul victimelor provocate de epidemia de holera din Haiti se ridica miercuri la 644, alti aproximativ 10.000 de persoane aflandu-se internate in spitale in intreaga tara, informeaza BBC.

​Autoritatile se straduiesc sa opreasca extinderea bolii in capitala Port-au-Prince, unde doctorii spun ca sunt alarmati de cat de repede apar noi cazuri. Pana in prezent, un singur locuitor al capitalei haitiene a murit de holera.

Un oficial al ministerului sanatatii a declarat ca epidemia este acum o problema de securitate nationala.

Purtatorul de cuvant al Organizatiei Pan-americane a Sanatatii a declarat ca se asteapta ca aproximativ 270.000 de haitieni sa fie infectati in urmatoarele sase luni pana la un an.

Epidemia a izbucnit in centrul tarii la mijlocul lunii octombrie.

Zona din jurul capitalei incearca sa se recladeasca in urma cutremurului cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, care a ucis circa 250.000 de oameni si a lasat 1,2 milioane de oameni fara casa.

Holera este provocata de o bacterie numita Vibrio cholerae, care se transmite prin apa sau mancare contaminate de materie fecala umana. Se poate trata prin rehidratare si antibiotice, insa avand o perioada scurta de incubatie – intre doua ore si cinci zile, poate fi fatala daca nu este tratata prompt.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro