Sari direct la conținut

Sarkozy, enervat de intrebarile unor ziaristi: Prieteni pedofili, la revedere!

HotNews.ro

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, s-a enervat pe un ziarist care ii punea intrebari incomode legate de scandalul Karachi si l-a facut pedofil. Ziaristii care au participat la reuniunea informala de vineri seara, in marja summitului NATO de la Lisabona, au afirmat ca presedintele era „surescitat”, „in afara oricarui control”, relateaza Le Nouvel Observateur.

Sarkozy a fost vizibil agasat de intrebarile referitoare la acest scandal, acuzand presa ca a fost prezentat drept „trezorier” al lui Edouard Balladur in timpul campaniei prezidentiale din 1995: „Spuneti orice, nu verificati nimic. Presa povesteste orice”.

La interventia unui alt ziarist, care i-a spus ca numele sau figureaza in documente care arata ca a aprobat crearea unei societati-paravan luxemburgheze prin care tranzitau comisioanele, presedintele ar fi declarat: „Cine v-a spus asta? Ati avut acces la dosar? Charles Millon are o convingere intima. Si daca eu am convingerea intima ca sunteti pedofil? Si ca spun asta bazandu-ma pe documente pe care nu le-am vazut …”

Potrivit martorilor citati de Mediapart, Nicolas Sarkozy a parasit intalnirea surescitat: „Prieteni pedofili, la revedere!”

Express.fr sustine ca aceasta conversatie a fost inregistrata pe circuitul intern al summitului si ca Palatul Elysée ar fi insistat foarte mult ca aceste inregistrari sa fie sterse. „Erau doar declaratii off, nimic altceva decat off”, ar fi argumentat anturajul presedintelui.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro