Sari direct la conținut

Liderii UE se reunesc la Bruxelles in cadrul Consiliului European

HotNews.ro

Sefii de stat si de guvern din tarile membre UE participa, vineri, la Bruxelles, la Consiliului European dedicat in special energiei si inovarii, componente importante ale Strategiei UE 2020, dar se asteapta discutarea unui punct de vedere comun privind situatia din Egipt si Tunisia. Potrivit Administratiei Prezidentiale, la reuniune participa si presedintele Traian Basescu, insotit de consilierul prezidential Leonard Orban si de seful DAE, Bogdan Manoiu.

Seful statului va participa la lansarea initiativei Comisiei Europene privind interconectarile energetice Nord-Sud din Europa Centrala si de Est.

In materie de energie, sefii de stat si de guvern urmeaza sa agreeze un set de angajamente politice cu privire la integrarea si interconectarea pietei interne de energie, extinderea infrastructurii energetice in Uniune, cresterea eficientei energetice si asigurarea unei actiuni externe coerente a Uniunii in domeniul energiei.

In materie de inovare, dezbaterile vor viza un set de masuri prioritare privind finalizarea Spatiului European al Cercetarii, facilitarea accesului companiilor inovative la finantare, simplificarea si rationalizarea programelor europene privind inovarea

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro