Sari direct la conținut

Hosni Mubarak s-ar afla in coma, internat intr-un spital din Germania. Informatia nu este confirmata oficial

HotNews.ro

Fostul presedinte egiptean, Hosni Mubarak s-ar afla internat intr-un spital din Germania, in coma. Anuntul a fost facut de mai multe site-uri straine, printre care si cotidianul israelian Haaretz. Informatia a fost contrazisa, insa, de premierul Ahmad Shafik – care a anuntat ca Mubarak se afla in continuare in tara, in statiunea balneara Sharm el-Sheikh – relateaza France Presse. Si purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel a negat faptul ca Mubarak s-ar afla in Germania, dupa cum noteaza cbsnews.

Portalul american examiner.com scrie ca a aflat „din surse straine” ca Hosni Mubarak a fost transportat duminica dimineata la un spital din Baden, Germania. Stirea a fost confirmata si de cotidianul Al Wasat din Bahrain.

Starea de sanatate a lui Mubarak s-ar fi deteriorat in urma cu cateva zile. El ar fi lesinat de doua ori, pe cand isi inregistra discursul final care a fost difuzat, joi, la televiziunea publica. Asa se explica si faptul ca anuntul demisiei a intarziat atat de mult. Demnitarii de la Cairo au vrut sa astepte pana cand Mubarak a fost suficient de puternic pentru a anunta personal vestea, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Anul trecut, Hosni Mubarak a fost spitalizat in Germania unde a fost supus unei operatii de scoatere a vezicii biliare. Potrivit unor surse neoficiale, Mubarak ar suferi de cancer în faza terminala.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro