Sari direct la conținut

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este ingrjiorat ca nu are concurenta la alegeri

HotNews.ro

Primarul Sibiului, liderul Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Klaus Iohannis, s-a declarat, joi, ingrijorat de faptul ca nu are inca un contracandidat cu care sa se bata pentru functia de primar al municipiului, pe care o detine de 12 ani, informeaza Agerpres.

„Ma ingrijoreaza, fiindca pana la urma, asa cum actioneaza clasa politica din Sibiu, asa va fi administratia Sibiului. Si asta (ma ingrijoreaza ca nu am contracandidat – n.r.). Nu poti sa faci o competitie de buna calitate, cu un singur sportiv. Trebuie sa fie mai multi acolo, ca sa devina mai interesanta competitia”, a declarat Iohannis, in timpul unei conferinte de presa.

Acesta s-a aratat dezamagit de cei din USL, care inca nu au reusit sa desemneze un candidat pentru functia detinuta de trei mandate de actualul primar. Iohannis a recunoscut ca i-a recomandat viceprimarului sau liberal, Virgil Popa sa candideze impotriva sa. Nu ar fi prima data cand Iohannis isi infrunta in alegeri fostul viceprimar, insa pana acum a facut-o cu succes.

„Sincer? Aceste discutii (din USL Sibiu – n.r.) mi se par asa putin dezorganizate. Recunosc ca astazi l-am invitat pe colegul Popa sa imi spuna ce se intampla acolo, ca nu am inteles mare lucru din ce s-a publicat. Adevarul este ca lucrurile se pare ca nu sunt foarte clare, sper sa se clarifice. (…) Eu l-am incurajat (pe Virgil Popa – n.r.) sa incerce sa ramana in lista posibililor candidati”, a spus Iohannis.

Viceprimarul liberal Virgil Popa a recunoscut, joi, intr-o conferinta de presa, ca nu este decis sa candideze impotriva lui Iohannis. Totusi, liberalul Virgil Popa este primul clasat in sondajul comandat si platit de PSD, pentru USL, pentru a vedea care este cel mai bine plasat posibil candidat la alegerile pentru postul de primar al Sibiului. Acelasi sondaj a aratat ca Iohannis ramane favorit pentru castigarea celui de al patrulea mandat de primar al municipiului Sibiu, fiind creditat in sondajele USL cu 75% din intentiile de vot ale sibienilor, conform liderului judetean al PNL, deputatul Mircea Cazan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro