Sari direct la conținut

VIDEO Remus Cernea demisioneaza din grupul PSD/ Victor Ponta: Este un divort amiabil

HotNews.ro
Remus Cernea, Foto: Agerpres
Remus Cernea, Foto: Agerpres

Remus Cernea a declarat luni ca demisioneaza din grupul PSD, nemultumit de proiectele privind explorarea gazelor de sist. Dupa sedinta grupurilor parlamentare ale USL, in care s-a discutat despre introducerea proiectului de lege privind gazele de sist, Remus Cernea a anuntat ca a decis sa se retraga din grupul USL, pe motiv ca Partidul Verde nu a fost consultat in aceasta problema.

UPDATE Victor Ponta a declarat ca plecarea lui Cernea este o pierdere grea dar si un „divort amiabil”. „E o pierdere grea, dar incercam sa… Dincolo de aceste lucru, am avut o intelegere cu Remus Cernea, in sensul in care l-am sprijinit sa ajunga in Parlament. Sunt niste idei pe care el le are si in care crede sincer si care trebuie expuse in Parlamentul Romaniei. Deci nu-mi pare absolut deloc rau ca l-am sustinut. E un divort amiabil, ca sa spun asa. Eu i-am explicat si lui Remus, cum le-am explicat tuturor parlamentarilor astazi, ca suntem la guvernare si cand suntem la guvernare avem obligatia sa spunem ce facem cu aceasta tara astazi, peste zece ani, nu peste o suta de ani”, a declarat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

„Ne opunem gazelor de sist, exploatarilor miniere de la Rosia Montana, suntem extrem de ingrijorati ca in cadrul USL sunt manifestate tot mai mult opinii si intentii de a se da drumul, de a se face pasi catre astfel de proiecte privind gazele de sist si cianurile. In aceste conditii, noi, verzii, nu putem continua colaborarea cu USL, pentru ca am cautiona astfel de directie politica. Va anunt ca am decis, avand o discutie si cu colegii mei din partid, sa ma retrag din grupul PSD din Camera Deputatilor si vom continua sa ne afirmam opiniile.

Nici nu s-a tinut cont de opiniile noastre si nici nu am fost consultati in privinta deciziilor legate de Rosia Montana, nici in ce priveste avizele date pentru explorarea gazelor de sist. Acesti pasi facuti de Guvern contravin valorilor noastre definitorii”, a declarat Remus Cernea dupa sedinta grupurilor parlamentare ale USL.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/1b91c98b09130308176f7500d2b4285f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro