Sari direct la conținut

Victor Ponta, despre reducerea mandatului presedintelui la patru ani: Eu nu am nimic impotriva, nu candidez

HotNews.ro

Premierul Victor Ponta a declarat ca nu are nimic impotriva propunerii senatorului PNL Tudor Chiuariu de reducere a mandatului presedintelui Romaniei la patru ani, in conditiile in care el nu candideaza la aceasta functie, dar a subliniat ca PSD nu este de acord ca alegerile parlamentare si prezidentiale sa aiba loc in aceeasi perioada.

„Nu stiu daca ideea lui Chiuariu e agreata si de conducerea PNL, va dati seama, eu nu am nimic impotriva, nu candidez la functia de presedinte”, a raspuns Ponta, care participa, in Germania, la festivitatile prilejuite de aniversarea a 150 de ani de social-democratie germana.

Primul ministru a recomandat presei sa-l intrebe mai degraba pe Crin Antonescu, candidatul USL la presedintie, cum comenteaza aceasta propunere.

Insa „PSD nu e de acord sa uneasca din nou alegerile parlamentare de cele prezidentiale”, a precizat Victor Ponta.

Premierul a formulat rezerve si in privinta unei alte propuneri facute de vicepresedintele liberal Tudor Chiuariu, de aceasta data legate de posibilitate ca rectificarile bugetare sa se faca doar cu acordul parlamentului.

„Unele au fost propuse de dl Chiuariu, nu stiu daca neaparat sunt ale PNL. El este ca si mine, e jurist, nu se pricepe la bugete”, a notat Ponta.

Seful executivului a subliniat ca este de acord cu „ideea de a avea un control mai mare al Parlamentului asupra guvernului” dar acest lucru „nu inseamna ca activitatea de zi cu zi a guvernului poate sa astepte, uneori trebuie sa luam decizii intr-o ora sau intr-o zi”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro