Sari direct la conținut

Vasile Blaga: Conducerea PDL va discuta saptamana viitoare masuri referitoare la cei care critica partidul din interior

HotNews.ro

Biroul Permanent National al Partidului Democrat Liberal va lua in discutie, in sedinta de saptamana viitoare, luarea unor masuri referitoare la unii democrat-liberali care au formulat critici la adresa conducerii partidului, printre care Cristian Preda, Theodor Paleologu si Teodor Baconschi, a declarat presedintele PDL, Vasile Blaga, luni, la finalul Colegiul Director National al formatiunii, citat de Agerpres.

„Noi am spus de fiecare data si o spun si astazi in fata dumneavoastra: toate la timpul lor. Timpul se apropie, pentru ca daca nu se simt asa de bine in partid si unii isi doresc, din nou, demnitati nationale si internationale, ii preseaza timpul, sa ia decizia pe care si-o doresc cat mai repede, in folosul lor si al partidului. Ati vazut, cei care tin la partid au fost ieri (duminica -n.r.), o parte dintre ei, la sediul partidului. Nu vad nicio problema prin faptul ca, unul sau altul, sigur, sunt majori, isi pot cauta un alt drum in viata, dar asta nu va afecta cu nimic mersul PDL”, a declarat Vasile Blaga, intrebat daca se intentioneaza luarea unei decizii de natura disciplinara in privinta acelor colegi care au criticat in ultima perioada conducerea PDL.

Blaga a precizat ca nu este prima data cand vine cu acest punct de vedere.

„Nu o fac pentru prima data, o fac de vreo luna si jumatate. Am spus: toate la timpul lor. Concret, unele masuri le vom lua chiar la Biroul Permanent National de saptamana viitoare. Primele masuri le vom lua, luni, saptamana viitoare. Concret, o sa vedeti exact saptamana viitoare, aveti rabdare. Eu nu as vrea sa corelati actiunile noastre cu ale unui alt partid (PNL – n.r.) care isi anumite masuri astazi (luni -n.r.). Ce face partidul nostru veti vedea lunea viitoare”, a adaugat liderul democrat-liberalilor.

Despre varianta excluderii celor trei din partid, in contextul in care anterior liderul PDL a declarat ca cei care vor ataca partidul vor pleca din PDL, Blaga a spus: „Intr-un fel sau altul pana la urma se va intampla acest lucru”. Presedintele PDL a mai spus ca nu are de ce sa-i invite pe cei trei la o discutie in cadrul BPN al PDL de saptamana viitoare. „Nu am de ce. Toti cei 300 de mii de membri de partid avem acelasi statut, aceleasi drepturi, aceleasi obligatii. Nu vad de ce cineva trebuie tratat intr-un mod special fata de altcineva”, a declarat Vasile Blaga.

Presedintele PDL a precizat, in acest context, ca in cadrul sedintei CDN a fost aprobat si Regulamentul de organizare si functionare al organizatiilor judetene, demers premergator declansarii alegerilor interne la nivel de filiale.

Vasile Blaga a spus ca sunt foarte multe candidaturi depuse pentru alegerile europarlamentare, printre acestea aflandu-se si cele ale unora dintre actualii europarlamentari PDL.

„Sunt, deja, foarte multe candidaturi depuse, din toate regiunile, iar grija noastra este sa reusim sa definitivam la momentul potrivit o lista de candidati care sa reuseasca sa mobilizeze intregul activ de partid. Asta pentru ca alegerile europarlamentare au un regim special, sunt destul de putin interesante pentru electorat, sunt alegeri in care vor conta foarte mult structurile de partid. Si-au depus candidaturile si actuali europarlamentari. Nu toti, dar multi si-au depus”, a declarat Blaga.

Intrebat daca Monica Macovei si-a depus candidatura pentru un nou mandat ca europarlamentar, Vasile Blaga a spus: „Inca nu stiu sa-si fi depus candidatura”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro