Sari direct la conținut

Calin Popescu Tariceanu: Sunt singurul dintre toti candidatii importanti care am un program prezidential

HotNews.ro
Calin Popescu Tariceanu: Sunt singurul dintre toti candidatii importanti care am un program prezidential

Calin Popescu Tariceanu a declarat astazi ca atuurile sale in alegerile prezidentiale din toamna sunt faptul ca are program prezidential si experienta ca om politic. „Sunt singurul dintre toti candidatii, candidatii importanti care au o anumita cota in sondaje, care am un program prezidential”, a afirmat Tariceanu, intr-o conferinta de presa la Slobozia, transmite Agerpres.

Programul prezidential inseamna nu o insiruire de enunturi si principii universal valabile, ci un proiect de tara. Si proiectul meu de tara este ‘Romania, a saptea tara a Europei!’„, a continuat Tariceanu.

Candidatul independent la presedintie sustinut de Partidul Liberal Reformator (PLR) a explicat ca „al doilea considerent pe care il am in vedere si cred ca il au si cetatenii in vedere este experienta mea ca om politic. In 24 de ani am urcat treptele incetul cu incetul, am ajuns parlamentar, am fost ministru, ulterior prim-ministru, astazi sunt presedintele Senatului. Am o experienta, am invatat mult in aceasta perioada. Si sigur ca aceasta experienta politica la un anumit nivel, plus realizarile mele ca om politic, cred ca am lasat ceva in urma. Este o amprenta a guvernarii din perioada 2004-2008 care pentru foarte multi romani inseamna o perioada de bunastare, in care s-au facut investitii numeroase, au crescut salariile, pensiile, s-au construit noi scoli si gradinite„, relateaza Agerpres.

In opinia lui Calin Popescu Tariceanu, „ca sa ajungi presedintele Romaniei nu te duci la Cotroceni, nu te califici la locul de munca (…) De la Primaria Sibiului pana la Presedintia Romaniei e un pas enorm, enorm, enorm, iar domnul Iohannis nu are calificarea necesaraorice s-ar spune, chiar daca dansul vrea sa prezinte Sibiul ca un model. Ar trebui sa aiba decenta sa spuna cate fonduri guvernamentale s-au alocat„.

Si Slobozia daca ar fi primit fondurile astea ar fi aratat cu mult mai bine, ar fi fost mult mai atractiva si ar fi putut sa fie un punct de destinatie turistica„, a continuat Tariceanu, citat de Agerpres.

In ceea ce-l priveste pe contracandidatul social-democrat, Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca „Victor Ponta este mai calificat in orice caz cu mult mai mult decat domnul Iohannis. Domnul Ponta are si el o experienta politica deja la un nivel inalt, a fost premier pana la alegerile din 2012, a fost reales prim-ministru. Sigur nu are poate experienta politica pe care o am eu, dar totusi nu pleaca de la nivelul de primar de municipiu„.

Candidat independent la prezidentiale cu sprijinul PLR, Calin Popescu-Tariceanu a participat miercuri, 8 octombrie 2014, la Slobozia la o intalnire electorala cu membri si sustinatori ai PLR si a vizitat o intreprindere industriala, conform agentiei de presa citate.

Cine sunt cei 14 candidati la alegerile prezidentiale 2014

In cursa electorala pentru Cotroceni au intrat Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala), Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara), Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania), Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista), Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare), William Brinza (Partidul Ecologist Roman), Mirel Mircea Amaritei (Prodemo) si Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania).

De asemenea, vizeaza functia de sef al statului si patru independenti – Teodor Melescanu, Calin Popescu-Tariceanu, Monica Macovei si Gheorghe Funar.

Pe 3 octombrie a inceput campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Cei 14 candidati inscrisi in cursa pentru Cotroceni au la dispozitie 30 de zile pentru a convinge alegatorii sa-i voteze la cea mai inalta functie in stat, pentru un mandat de 5 ani. Primul tur al alegerilor prezidentiale va fi pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea se va desfasura pe 16 noiembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro