Sari direct la conținut

VIDEO Votul in Camera Deputatilor pe cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Ion Dinita (PC) a fost amanat, din nou, din lipsa de cvorum/ Votul va fi reluat cel mai probabil saptamana viitoare – vicepresedintele Camerei

HotNews.ro
Deputatul Ion Dinita, Foto: Camera Deputatilor
Deputatul Ion Dinita, Foto: Camera Deputatilor

Sedinta in plen a Camerei Deputatilor a fost inchisa, luni, ca urmare a constatarii lipsei cvorumului, informeza Agerpres. In aceste conditii, mai multe voturi ce urmau a fi exprimate de deputati, precum votul pe cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PC Ion Dinita sau cel asupra motiunii simple privind romanii de pretutindeni, nu au mai avut loc.

UPDATE Noul vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Marian Neacsu: Votul referitor la Ion Dinita va fi reluat cel mai probabil saptamana viitoare

Deputatul PSD Marian Neacsu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a anuntat luni ca votul referitor la deputatul PC Ion Dinita, pentru care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive, va fi reluat cel mai probabil saptamana viitoare.

„Deja am convenit ca avem sedinta de Birou permanent marti si analizam si celalalt dosar (referitor la deputatul Ioan Adam – n.r.) se afla la Comisia juridica si probabil ca vom relua saptamana viitoare votul”, a declarat Neacsu dupa suspendarea sedintei Camerei Deputatilor.

Acesta a spus ca, din punctul de vedere al cercetarii judecatoresti a lui Ion Dinita, nu crede ca este vreo problema.

„El poate fi cercetat, pentru ca stiti ca nu beneficiaza de niciun fel de imunitate, el poate fi cercetat in continuare”, a adaugat vicepresedintele Camerei.

Pe de alta parte, Marian Neacsu a admis ca „tergiversarea” votului referitor la deputatul in cauza nu e una pozitiva si nu confera o imagine favorabila Parlamentului, precizand ca mandatul nu este imperativ si nu poate sa-i dicteze unui coleg „nici ce sa voteze, nici cand sa voteze si nici cum sa voteze”.

„Dar cand am stabilit la grup o anumita pozitie, e bine sa o respectam cu totii. Primul lucrul pe care l-am facut in acest moment a fost sa solicit listingul de voturi, urmeaza sa merg in birou si sa vad care dintre colegi nu au mai fost prezenti pana la final”, a mai spus acesta.

El a explicat lipsa cvorumului astfel: „Am avut, in paralel cu numararea voturilor pentru functia de vicepresedinte, si sedinta Biroului permanent. Am fost prezenti la sedinta de Birou permanent, ne-am intors in sala si am constatat ca nu mai sunt suficient de multi colegi pentru a putea constitui cvorumul de sedinta. Au fost 140 si ceva de deputati din 202 cat reprezinta cvorumul de sedinta si, in conformitate cu prevederile regulamentare, sedinta a fost suspendata”.

*****

In plenul de luni dupa-amiaza, in momentul in care trebuia sa inceapa votul referitor la deputatul PC Ion Dinita, presedintele Camerei Deputatilor a constatat ca, in sala, sunt doar 152 de deputati prezenti, iar cvorumul de sedinta este de 202 deputati. Dupa ce a verificat de doua ori prezenta, Valeriu Zgonea a declarat inchisa sedinta.

Tot in sedinta de luni, urma sa fie votata vacantarea a doua posturi de deputat si motiunea simpla privind romanii de pretutindeni.

Decizia in cazul cererii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de incuviintare a arestarii preventive a deputatului conservator Ion Dinita a fost amanata si lunea trecuta de plenul Camerei Deputatilor din lipsa de cvorum.

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis ministrului Justitiei pe 10 octombrie referatul DNA pentru a solicita Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Dinita, pus sub acuzare in dosarul de coruptie in care este cercetat si presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

Potrivit DNA, Dinita este acuzat de savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’; document.write(”); if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/51ee37a8982abdcd7e3496e3e1f31274/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro