Sari direct la conținut

Elena Ceusan, consilier la cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu:”Am fost un mic soldat”

Buna ziua, Ardeal

Consilierul prim ministrului Romaniei, clujeanca Elena Ceusan, a pornit de foarte jos in cariera politica, ajungand la varsta de 30 de ani intr-o functie care ii permite sa fie foarte aproape de al doilea om ca importanta in stat.

Considera ca a fi femeie in politica este foarte greu, dar te si caleste pentru realitatea cu care ne confruntam zi de zi. Coincidenta sau nu, Ceusan a considerat de cuviinta sa-si deschida o afacere tocmai acum, cand a ajuns la Guvern.

Recunoaste ca nu prea ajunge la sedintele de Consiliu Judetean, desi isi ia indemnizatia de acolo. E cunoscuta in urbea clujeana si ca iubita deputatului, evident liberal, Horea Uioreanu. Vorbeste deja despre Cluj ca un bucurestean care a uitat de unde a pornit… „Clujul, prima mea iubire…”. Pe bune?

„Am inceput sa lucrez pentru PNL in 1997, la cabinetul lui Antonie Ionescu. Drumul a continuat cu destul de multe piedici, dar si cu multe satisfactii pana am ajuns sef de cabinet si apoi am candidat pe liste pentru Consiliul Judetean.

Sunt de parere ca o mare parte din ceea ce am realizat se datoreaza spiritului liberal in care am fost crescuta.

Mai mult de atat am considerat tot timpul ca nu poti ajunge sus daca nu pornesti de jos, motiv pentru care mi-am dat toata silinta sa ajung in varf prin forte proprii si nicidecum prin favoruri, desi parintii lucrau amandoi in politica”, marturiseste Ceusan.

Totodata, ea spune ca munca pe care a depus-o de-a lungul timpului a propulsat-o spre promovare la Bucuresti, ajungand in cele din urma consilier la cabinetul lui Tariceanu. Noua functie ii da greutate ca om politic, dar presupune si o serie de responsabilitati, pe care le duce la bun sfarsit datorita echipei cu care lucreaza.

„Promovarea este un pas mare pentru cariera mea politica. Pot spune ca e o incununare a muncii pe care am depus-o de-a lungul timpului la PNL. Am fost un mic soldat, care a sprijinit partidul, iar promovarea e o chestie de forte cumulate, nu ar fi fost posibila fara experienta pe care am dobandit-o din 1997 pana anul trecut.

Totodata mi-am demonstrat ca pot reusi singura si chiar am facut un bilant al reusitelor mele de pana acum si am ajuns la concluzia ca nu regret faptul ca am luat-o pe acest drum, chiar daca a fost destul de greu”, adauga consilierul.

Cele mai mari diferente la nivel politic intre Bucuresti si Cluj le considera la nivelul volumului de munca si al informatiilor pe care le gestioneaza. „Eu sunt un pion in echipa premierului, ca si ceilalti colegi ai mei cu care formez o echipa.

Direfentele intre capitala si Cluj se simt mai ales la nivelul activitatii pe care o depunem. E mai intensa, iar informatiile circula mai repede. Cu toate acestea nu am regrete”, spune Ceusan. Desi Bucurestiul o atrage mai mult de cand cu noua functie, Clujul ramane pentru Elena Ceusan prima iubire.

„Clujul e prima iubire si ma gandesc cu nostalgie la acest oras, unde ajung la sedintele de Consiliu Judetean si din cand in cand la sfarsit de saptamana. La Bucuresti ma atrage partea culturala, mai ales ca sunt o sumedenie de evenimente din care poti alege ceea ce iti place cel mai mult”, apreciaza consilierul.

Elena Ceusan iubeste tenisul de camp, criminalistica si arhitectura, desi nu prea are timp sa se ocupe de aceste pasiuni.

Si-a planificat tot timpul lucrurile in pasi marunti, pentru a fi sigura ca isi va atinge scopul, iar printre cele mai mari dorinte ale ei, inca nerealizate se numara aceea de a avea pe un perete din casa un tablou de Van Gogh.

Desi cariera politica ii ocupa destul de mult timp, Ceusan gaseste timp pentru a se ocupa si de viata personala. „Consider ca totul depinde de cum ne planuim viata. Astfel avem timp si pentru partea personala.

Consider ca daca vreau sa fiu fericita, nu trebuie sa caut fericirea pentru ca ea vine singura”, subliniaza Elena Ceusan. Si pentru a se simti o femeie cu adevarat implinita are in vedere deschiderea unei afaceri si bineinteles marele pas spre casatorie.

„Fac demersuri pentru deschiderea unei afaceri, eventual in publicitate sau un magazin, ceva care sa ma reprezinte. Si bineinteles astept si pe plan personal sa se consolideze lucrurile”, ne-a amintit incantata Elena Ceusan, de Horea Uioreanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro