Sari direct la conținut

Coruptie la Primaria Navodari Primarul Calapod da tunuri in functie de comenzi

Replica de Constanta

Cotidianul „Replica” v-a dezvaluit, in numarul de vineri, intentia Primariei Navodari de a oferi pe tava afaceristului arab Mohammad Murad un teren, sub falsa umbra de legalitate conferita de ideea de licitatie.

Numai ca, din cate sustin sursele noastre si o indica si caietul de sarcini pus la dispozitie de Primaria Navodari in vederea organizarii si desfasurarii licitatiei, ceea ce urmeaza sa se intample la sfarsitul acestei luni nu se poate numi licitatie.

Explicatia acestei afirmatii este extrem de simpla: conditiile impuse in caietul de sarcini pot fi indeplinite doar de o singura persoana dintre cele care si-au exprimat dorinta de a intra in posesia terenului care, dupa cum a aratat „Replica” anterior, este unul extrem de bine „cotat”.

Cel care, prin cifra de afaceri, investitii si nu numai, corespunde solicitarilor Primariei Navodari este Mohammad Murad, afaceristul care detine, printre altele, si lantul de restaurante fast-food „Spring Time”.

Pe langa lantul de restaurante „Spring Time”, afaceristul arab detine, pe litoralul romanesc, mai multe unitati turistice, iar intentia acestuia este, dupa cum sustin sursele noastre, de a se extinde.

„Vad bun”, Navodariul, mai exact portiunea dintre Mamaia si orasul Navodari – o portiune care se confunda de multe ori cu o prelungire a statiunii Mamaia – a atras si alte nume sonore. Ca de exemplu premierul Calin Popescu Tariceanu, dupa cum a amintit cotidianul nostru si cu alte ocazii.

De data aceasta, terenul care a intrat in atentia lui Mahammad Murad este oarecum invecinat cu zona in care premierul detine apartamentul, iar destinatia pe care urmeaza sa o aiba este aceea de „zona turistica”. Cel putin asta sustin sursele noastre si cel putin asa da de inteles „faimosul” caiet de sarcini aruncat in joc de Primaria Navodari.

Se pare ca Mohammad Murad intentioneaza sa construiasca pe cei 24 de mii de metri patrati scosi la licitatie vile de vacanta. Pana aici, nimic nu pare chiar atat de deplasat.

Partea negativa in toata aceasta afacere intervine insa – din nou! – cand vine vorba de caietul de sarcini in care se precizeaza conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cel care vrea sa intre in posesia terenului.

Caiet de sarcini intocmit dupa dictare

Se aude ca respectivele conditii nu le-a visat peste noapte primarul Navodariului, Tudorel Calapod, ci ca i-ar fi fost dictate, prin telefon, la indicatiile lui Mohammad Murad, de catre o terta persoana interesata de anumite castiguri. si se aude ca ar fi vorba despre un deputat coleg de partid cu Tudorel Calapod.

Insa, asa cum anunta cotidianul nostru inca din numarul trecut, iata cateva detalii referitoare la conditiile impuse, prin caietul de sarcini, participantilor la licitatie: „dovada capitalului de 80 miliarde de lei”, „investitii de 350 miliarde de lei in activitati turistice”, „cifra de afaceri de 115 miliarde de lei la 30.12.2004″.

Cu alte cuvinte, conditii croite intocmai sa corespunda cu afacerile derulate de arabul Mohammad Murad. Asadar, alti potentiali investitori in zona respectiva au fost, din start, eliminati.

Sau, in cazul in care se gaseste vreo persoana care sa indeplineasca respectivele conditii, se aude ca acesteia i se va „fabrica” instant „nodul in papura” astfel incat sa nu poata participa la licitatie. si inca un amanunt: obiectul licitatiei il reprezinta concesionarea terenului pe o perioada lunga timp.

si cine ar fi interesat, dupa ani de zile, sa mai cumpere sau sa inchirieze respectivul teren dupa ce Mohammad Murad va ridica acolo vilele de vacanta? Este evident ca dupa aceasta concesionare – pregatita minutios astfel incat licitatia sa nu bata la ochi de la 300 de kilometri ca fiind trucata – va urma transferul logic si atat de des intalnit in asemenea cazuri: transformarea actelor de

concesiune in acte de vanzare-cumparare. Buna afacere pentru Primaria Navodari! La fel de buna – din cate se spune – si pentru buzunarul lui Mohammad Murad, Tudorel Calapod si inca o terta persoana. Vom reveni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro