Sari direct la conținut

Mohammad Murad, interesat de un teren situat la intrarea in Navodari Primaria Navodari incepe sa miroasa a Spring Time

Replica de Constanta

Primaria Navodari este pe cale sa organizeze una dintre cele mai profitabile si totodata cele mai controversate licitatii din cate au fost existat pana acum, de cand mandatul de primar al urbei a fost preluat de democratul Tudorel Calapod.

Este vorba despre un teren de cateva mii de metri patrati, situat pe malul marii, pe care, din cate se aude, a pus ochii nimeni altul decat Mohammad Murad, afaceristul arab care detine „Spring Time”, „Perla Majestic” din Mamaia, dar si alte unitati de turism. Istoria se repeta.

Fosta guvernare si-a facut parte din aproape toate afacerile care au „miscat” in Romania, acum este randul noii guvernari.

Nu este vorba despre absolut toti reprezentantii actualei puteri, insa exista si persoane, la nivel de administratii publice locale – si cu putin ajutor de la „centru” – care au mirosit ce anume le poate aduce profituri consistente, sub o aparenta umbra de legalitate. Este si cazul Primariei Navodari, dupa cate sustin Serviciile bine informate din tara noastra.

In urma cu doua luni, in cadrul unei sedinte de Consiliu Local Navodari ar fi trebuit sa fie supus aprobarii un proiect de hotarare, care viza un teren aflat la intrarea in Navodari, „cu vedere” inspre mare, exact in zona cotata, la acest moment, ca fiind extrem de buna.

Mai exact, in apropierea Hanului Piratilor, la o aruncatura de bat de blocurile relativ noi, unde detine, printre altii, chiar si premierul Calin Popescu Tariceanu un apartament. Asadar, zona in cauza intruneste conditiile uneia de patru-cinci stele, potrivita incropirii unei noi afaceri extrem de profitabile.

Insa, din anumite motive – s-ar parea, legate mai mult sau mai putin de teama actualului primar al Navodariului, Tudorel Calapod –, proiectul de hotarare a fost retras de pe ordinea de zi.

Licitatie cu iz de facatura

Terenul a reintrat insa in atentia primarului, urmand ca la sfarsitul acestei luni sa fie desemnat proprietarul bucatii de pamant. Mai precis, din cate sustin surse bine informate, la indemnul unei persoane sus-puse, Tudorel Calapod va propune, in sfarsit, scoaterea la licitatie a terenului.

Cei 24 de mii de metri patrati, situati pe malul marii, au, potrivit informatiilor de pana acum, o destinatie precisa: Mohammad Murad. Pentru ca patronul „Spring Time” Romania sa castige licitatia, informatiile, furnizate de surse demne de incredere, indica faptul ca pentru licitatia programata a se desfasura la sfarsitul acestei luni a fost intocmit si un caiet de sarcini.

Adica… totul sa fie ca la carte. Problema apare in momentul lecturarii caietului de sarcini, in care sunt precizate conditiile pe care cel care doreste sa preia terenul trebuie sa le indeplineasca. Surpriza! Conditiile impuse sunt intocmai dupa „chipul si asemanarea” afacerilor derulate de arabul Mohammad Murad.

Cu alte cuvinte, intreaga tarasenie incepe sa prinda iz de licitatie trucata, acoperita, cu grija, cu o pojghita de legalitate.

Revenind la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cel care se va inscrie pentru licitatia vizand terenul in cauza, ei bine, unul dintre aspecte se refera la cifra de afaceri a societatii solicitantului, iar un altul la capitalul social al societatii celui care urmeaza sa achizitioneze terenul situat la malul marii.

Insa mai multe detalii despre aceasta gaselnita democrata cu parfum de „Sprig Time” si datele concrete continute in caietul de sarcini mentionat, cat si alte legaturi de afaceri ale lui Mohammad Murad cu persoane „de bine” din Constanta, in numerele viitoare ale cotidianului nostru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro