Sari direct la conținut

300.000 de Ford-uri la Craiova

Evenimentul Zilei

Comisia de privatizare de la Automobile Craiova a deschis, aseara, oferta tehnica preliminara de preluare inaintata de Ford, in timp ce oferta financiara continua sa fie secreta.

Potrivit documentelor, al treilea mare producator auto la nivel mondial se angajeaza la investitii directe de 675 milioane euro, o productie anuala de 300.000 de autovehicule si dublarea numarului de angajati, a declarat ministrul pentru relatia cu parlamentul, Mihai Voicu, citat de agentia Mediafax.

„Angajamentele firmei Ford pentru fabrica de la Craiova sunt urmatoarele: productie de 300.000 de autovehicule pe an dupa 2011, 300.000 de motoare de autovehicule concept nou pe an tot din 2011 si investitii directe de 675 milioane de euro, ceea ce duce la cheltuieli directe in Romania de peste un miliard de euro.

La fabrica de la Craiova se va dubla numarul angajatilor, pana la 7.000-9.000 de persoane”, a precizat Voicu.

Presedintele Comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu, a sustinut ca oferta financiara nu a fost deschisa intrucat partile au considerat ca aceasta nu este relevanta in stadiul actual al negocierilor. Astfel, oferta financiara va fi deschisa doar dupa ce grupul american va prezenta o forma imbunatatita a ofertei tehnice.

integral in EvZ

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro