Sari direct la conținut

48 de ore pe HotNews.ro: De ce scria la concertul Massive Attack "Iliescu a murit"?; Cine are nevoie de "gospodina svaba", o politica de austeritate bugetara care ii enerveaza la culme pe americani; Spioni romani, la granita marelui URSS

HotNews.ro
48h pe HN, Foto: Colaj foto
48h pe HN, Foto: Colaj foto

VIDEO FOTOGALERIE De ce scria la concertul Massive Attack „Iliescu a murit”?

Pe acordurile Splitting The Atom, Girl, I love You, Atlas Air sau Teardrop, Safe From Harm, Karmakoma si Angel, 3000 de fani au cantat, au dansat si au intrat in atmosfera imaginata de Massive Attack duminica, in al doilea concert sustinut la Bucuresti de Robert „3D” Del Naja si Grantley „Daddy G” Marshall, alaturi de alti noua muzicieni. Ca si in 2008, efectele vizuale s-au completat cu mesaje de impact cu tenta politico-sociala, pe acelasi ecran imens. Politica lumii (Summitul G20: Va fi bine, dar nu stim cand), citate celebre (Moartea este solutia tuturor problemelor. Daca nu exista oameni, nu exista nici probleme), la titluri tipatoare din presa tip tabloid (Dan Diaconescu: Mi-au dat salteaua cea mai buna, Ion Iliescu a murit) sau atacuri subtile la adresa gigantilor economici ai lumii – Gazprom, British („Beyond”) Petroleum etc. – toate au starnit reactii si sigur v-ati intrebat cine concepe aceste mesaje.

AUDIO VIDEO Mihail Dumitru, ministrul agriculturii: Preturile la alimente vor creste, dar mult mai putin decat anunta sindicatele si opozitia. Exista posibilitati de ajustare a marjelor de profit

Preturile la alimente vor creste cu mai putin de 10%-15%, deoarece caderea cererii dupa majorarea TVA de la 19% la 24% va forta producatorii si pe cei de pe lantul agroalimentar sa diminueze fie preturile, fie marjele de profit, a declarat ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro – RFI, realizata de Dan Tapalaga. „Caderea cererii va forta producatorii si pe cei de pe lantul agroalimintar sa diminueze fie preturile, fie marja de profit. Or, pe lantul agro-alimentar de la producator la detailist exista posibilitati de a opera ajutari pe marjele de profit”, a mai spus Dumitru.

Around The Black Sea: Spioni romani, la granita marelui URSS

„Am aflat intr-un mod destul de direct ca granita cu Turcia (si Iran) este pazita in principal de graniceri rusi. Trupele ruse stationate in Armenia sunt estimate la cinci mii de oameni. Sona, ziarista care ne-a insotit, vrea sa ne arate cat mai de aproape granita cu Turcia. Si pentru ea este prima oara cand ajunge in zona si se bazeaza pe colegul ei Grisha, jurnalist local, care spune ca a facut poze chiar langa gardul de sarma ghimpata care desparte cele doua tari”, scrie jurnalistul Stefan Candea pe blogul de calatorie theblacksea.eu.

Cine are nevoie de „gospodina svaba”, o politica de austeritate bugetara care ii enerveaza la culme pe americani

Cand datoriile te sufoca, n-ai decat doua solutii: te imprumuti mai departe, cu dobanzi tot mai mari, de la camatari si banci, sau faci economii la sange. In prima varianta, iti permiti sa visezi ca lucrurile se-ndreapta cumva, de la sine, si ca norocul in viata nu te-a parasit decat temporar. In cea de-a doua, iti iei in maini fraiele vietii de zi cu zi, chiar daca te asteapta sacrificii si multe noduri in gat. In mod similar patesc statele. Faza a doua a crizei financiare si economice, declansate oficial in toamna lui 2008, a scos la iveala ca Europa si America si-au finantat luxul cu bani de imprumut, iar ceasul scadentei se apropie.

Proiectul de tara

Acum se vede ce importanta era reconstructia institutionala, economica, sociala, politica a Romaniei. Dupa “Spiritul de la Snagov”, realizat sub conducerea academicianului Tudorel Postolache si destinat integrarii in Uniunea Europeana, Romania n-a facut nimic in directia refacerii arhitecturii sale de putere si de organizare.

Ne-am tarat intr-un regim nedefinit, ceva intre comunism botezat pompos “stat social” si capitalism primitiv, ilustrat de “elite de prada” transpartinice, care au inteles sa se imbogateasca din hoitul fostei economii socialiste, fara sa se oboseasca sa construiasca ceva in loc.

Graba justificata: Romania deschide consulatele de la Balti si Cahul, in conditiile unei nelinisti pre-electorale la Chisinau

Consulatele de la Cahul si Balti vor incepe sa elibereze vize moldovenilor din 9 iulie. Operationalizarea lor s-a facut intr-un termen record, avand in vedere ca au trecut doar 8 luni de la acceptul dat de guvernul moldovean partii romane pana la momentul eliberarii primelor vize. O graba oarecum justificata, avand in vedere conditiile politice de peste Prut. Moldova este in perioada pre-electorala, urmeaza referendumul constitutional si alegerile anticipate parlamentare si prezidentiale. Iar sondajele de la Chisinau indica Partidul Comunist cu sanse de a reveni la putere, iar pe Voronin cu sanse la presedintie.

NOTA: Ai ratat un articol important de pe HotNews.ro? Vrei sa recitesti un articol? Prin aceasta rubrica va supunem atentiei cele mai importante articole din zilele anterioare

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro