Sari direct la conținut

Fetiță grav bolnavă din Marea Britanie: Justiția nu permite mutarea ei în Italia și nici decesul la domiciliu

HotNews.ro
bebelus spital , Foto: Nenov Brothers Photography / Alamy / Alamy / Profimedia
bebelus spital , Foto: Nenov Brothers Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Părinții unei fetițe britanice grav bolnave au pierdut, vineri, încercarea de a obține ca tratamentul de susținere a vieții să fie oprit la domiciliu și nu într-un spital sau într-un centru de îngrijire, potrivit Reuters.

Indi Gregory, în vârstă de opt luni, suferă de o boală mitocondrială rară care face ca celulele ei să nu producă suficientă energie și a fost conectată la aparate de menținere în viață de la începutul lunii septembrie.

Medicii ei spun că suferă de dureri și suferințe semnificative și că nu are rost să continue tratamentul. Miercuri, un judecător a hotărât că ar trebui să i se scoată sistemul de menținere a vieții, fie în spital, fie într-un centru de îngrijire pentru bolnavi.

Părinții ei au contestat acest lucru, spunând că ar trebui să i se permită să i se retragă tratamentul la domiciliu, lucru pe care instanța a decis că nu mai este posibil din cauza deteriorării stării ei de când această opțiune a fost discutată anterior.

Curtea de Apel din Marea Britanie a respins vineri contestația lor în cadrul unei audieri la distanță.

„Motivele apelului sunt în totalitate lipsite de temei”, a declarat Lordul judecător Peter Jackson, pronunțând hotărârea.

„Deși este o decizie legală, aceasta este luată cu o conștientizare deplină a chestiunii profund sensibile care se află în centrul procedurii”.

Jackson a declarat că o suspendare care îi împiedica pe medici să îi îndepărteze tratamentul, care a fost acordată pentru a permite ca apelul să aibă loc, a ajuns acum la final.

Luna trecută, Înalta Curte a Angliei a decis că este în „interesul superior” al copilului să fie deconectat de la aparate, refuzând cererea părinților de a fi lăsați să o ducă la spitalul pentru copii al Vaticanului din Roma.

La începutul acestei săptămâni, guvernul italian i-a acordat cetățenia, într-o altă măsură menită să împiedice medicii să o deconecteze de la aparate și să permită mutarea ei în Italia, dar Jackson a declarat vineri că tatăl lui Gregory a acceptat ca deciziile privind tratamentul ei să fie luate de instanțele britanice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro