Sari direct la conținut

STS va plati peste 30,3 milioane de euro in urmatorii 4 ani catre 11 operatori telecom pentru conectarea institutiilor publice la reteaua sa, acolo unde nu detine infrastructura proprie

HotNews.ro
Sediul STS, Foto: AGERPRES
Sediul STS, Foto: AGERPRES

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a incheiat la sfarsitul anului trecut acorduri in valoare de peste 30,3 milioane de euro cu 11 operatori de telecomunicatii, arata datele publicate vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Acordurile, incheiate pentru urmatorii 4 ani, vizeaza legaturile de date necesare pentru conectarea sediilor institutiilor publice la infrastructura STS, pentru punctele terminale in care Serviciul nu detine infrastructura proprie. Cei 10 operatori sunt: Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS, UPC, 2K Telecom, Digital Cable Systems, Ines Group, Prime Telecom, Euroweb si Ad Net Market Media.

‘Pentru punctele terminale in care nu detine infrastructura proprie, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) achizitioneaza de la operatorii de telecomunicatii de pe piata publica, conform legii, legaturile de date necesare pentru conectarea sediilor institutiilor publice la infrastructura STS, iar acordurile cadru aflate in derulare, in baza carora STS a lucrat cu furnizorii de pe piata publica in perioada decembrie 2011-decembrie 2015, expira, astfel incat este necesara organizarea unei noi licitatii publice deschise. Acordurile Cadru vor fi incheiate cu toti ofertantii care pot furniza aceste servicii’, a precizat in luna octombrie 2015 colonelul Adrian Fulea, purtatorul de cuvant al STS, la solicitarea HotNews.ro.

Estimarea valorii initiale a acestor contracte coincide cu valoarea finala totala care va fi platita celor 11 operatori de telecomunicatii in urmatorii 4 ani, respectiv – 30,3 milioane de euro (inclusiv TVA).

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) este organul central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.

UPDATE: Pozitia STS:

Valoarea de 30,3 mil euro mentionata reprezinta valoarea estimata totala maxima (luand in calcul cantitati maxime estimate de servicii si valori maxime estimate pentru abonamentele lunare), pe toata durata celor 3 acorduri cadru incheiate cu furnizorii ce au participat la licitatia publica deschisa (pentru o perioada de 4 ani).

Contractele subsecvente se acorda prin reluare de competitie intre furnizorii semnatari ai acordurilor cadru, valoarea totala a contractelor subsecvente acordate pentru anul 2016 situandu-se in fapt in jurul unei valori anuale de 2.500.000 euro fara TVA.

Mentionam ca aceste servicii sunt utilizate pentru conectarea sediilor centrale si teritoriale a 40 de institutii si autoritati publice, la nivel national, inclusiv sedii ale acestor institutii si autoritati publice situate in zone cu infrastructura de comunicatii mai putin dezvoltata, fiind vorba de un numar de 4000 de conexiuni instalate si functionale la acest moment.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro